Un oraş din ţară introduce carantina de noapte, de marţi. Incidenţa a ajuns la 8,95 la mia de locuitori

Rata de incidenţă a cazurilor COVID-19 în Slatina, reşedinţa judeţului Olt, a ajuns la 8,95 la mia de locuitori, astfel că s-a decis introducerea carantinei pe timp de noapte şi a altor restricţii pentru nevaccinaţi.

4416 afișări
Imaginea articolului Un oraş din ţară introduce carantina de noapte, de marţi. Incidenţa a ajuns la 8,95 la mia de locuitori

Un oraş din ţară introduce carantina de noapte, de marţi. Incidenţa a ajuns la 8,95 la mia de locuitori

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt, localităţile Făgeţelu, Brebeni, Slatina, Deveselu şi Oboga au trecut de pragul de incidenţă dincolo de care se introduce carantina pe timp de noapte, respectiv 7,5 la mie.

În oraşul Slatina, rata de incidenţă este de 8,95/1.000 de locuitori.

Pentru localităţile din judeţ care au depăşit rata de infectare de 7,5 la mie se aplică, începând de marţi, interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00 - 5.00, cu excepţia celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Celelalte categorii pot ieşi din casă doar cu declaraţie pe propria răspundere pentru cazuri urgente sau cu declaraţia de la angajator.

În spaţiile publice: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Activitatea cu publicul în restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00—24.00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici