„Un oraş mort”. Lugojul, rămas fără apă şi curent, parţial alimentat, după montarea unui generator la staţia de pompare

Oraşul Lugoj, din judeţul Timiş, care a rămas fără energie electrică şi apă la robinete, duminică, în urma ninsorilor abundente, a fost parţial alimentat cu apă, în cursul nopţii, în urma montării unui generator la staţiile de pompare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2416 afișări
Imaginea articolului „Un oraş mort”. Lugojul, rămas fără apă şi curent, parţial alimentat, după montarea unui generator la staţia de pompare

„Un oraş mort”. Lugojul, rămas fără apă şi curent, parţial alimentat, după montarea unui generator la staţia de pompare

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat că, în noaptea de duminică spre luni, oraşul Lugoj a fost parţial alimentat cu apă, după ce a fost montat un generator de mare putere la staţiile de pompare.

Generatorul montat la uzina de apă nr. 2 din Lugoj, cu scopul alimentării cu energie electrică a acesteia, ţinând cont că în oraş nu mai era apă potabilă la robinete, se afla în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Conform reprezentanţilor ISU Timiş, un alt generator a fost trimis de la ISU Bihor, însă acesta nu a putut fi instalat la uzina de apă nr. 1 din Lugoj, “din cauza drumului de acces la uzină”.

“Pe parcursul zilei de luni sper să fi reluată şi alimentarea cu energie electrică a întregului oraş, iar toţi cetăţenii vor avea apă curentă”, a afirmat Călin Dobra.

Tot în cursul nopţii de duminică spre luni, trei generatoare au ajuns în oraşul Făget şi asigură energia electrică la Spitalul TBC, alimentează două cartiere, un site de telecomunicaţii şi staţia de pompieri.

Luni dimineaţa, la nivelul judeţului Timiş erau 57 de localităţi total sau parţial nealimentate cu energie electrică, fiind afectate peste 45.000 de persoane. De asemenea, în judeţul Arad erau, luni dimineaţa, aproape 12.000 de persoane care nu aveau energie electrică, din 32 de localităţi.

Luni şi marţi, în urma ninsorilor abundente, toate şcolile din judeţul Timiş au fost închise. Totodată, cursurile au fost suspendate, luni, în 62 de unităţi de învăţământ din Caraş-Severin şi în 39 de şcoli din judeţul Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici