Un poliţist a recurs la şantaj pentru a continua relaţia cu o vasluiancă. Bărbatul, trimis în judecată pentru furt de date personale

  • Un agent de poliţie din Vaslui a fost trimis în judecată
  • Acesta a fost acuzat că a copiat, cu o aplicaţie pentru calculator, datele personale ale unei femei, cu care acesta ar fi vrut să continue relaţia
  • Agentul este acuzat că pretins sume de bani şi de la un agent economic în timpul unor controale
1550 afișări
Imaginea articolului Un poliţist a recurs la şantaj pentru a continua relaţia cu o vasluiancă. Bărbatul, trimis în judecată pentru furt de date personale

Şantaj la Poliţia din Vaslui. Un agent, trimis în judecată pentru furt de date personale

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), un agent de poliţie din Vaslui a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mită, şantaj, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice şi interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice.

„Inculpatul, în perioada martie – decembrie 2018, a instalat în calculatorul personal, pe care îl folosea şi persoana vătămată, o aplicaţie de tip keylogger, utilizată pentru efectuarea capturilor de ecran pe dispozitivul instalat şi pentru înregistrarea tuturor tastelor apăsate de către utilizatorii dispozitivului respectiv, şi astfel a captat şi interceptat în mod continuu, datele personale introduse de aceasta în calculatorul inculpatului, referitoare la conturile şi parolele folosite precum şi discuţiile efectiv purtate. În acest fel, inculpatul a luat la cunoştinţă de id-ul contului şi de parola persoanei vătămate folosite de aceasta pentru logarea pe aplicaţia Skype pe care inculpatul, ulterior l-a accesat, fără drept, în scopul obţinerii de date informatice şi a transferat în mod neautorizat datele personale ale persoanei vătămate, stocate pe server, prin copierea conţinutului conversaţiilor, pe calculatorul personal”, se arată în comunicatul DGA.

Poliţistul este acuzat că a folosit datele obţinute pentru şantajarea femeii şi a unui agent economic.

„Folosindu-se de datele astfel obţinute, în perioada 25.10.2019 – 26.10.2019, inculpatul a exercitat acte de constrângere morală atât asupra principalei persoanei vătămate, cât şi asupra unei alte persoane vătămate, pe care le-a ameninţat cu darea în vileag a unor fapte ilegale care s-ar comite la locul de muncă al celor două, inculpatul afirmând totodată că deţine probe care ar putea conduce la dovedirea presupuselor activităţi infracţionale, respectiv conversaţii purtate între angajaţi, pe care le poate pune la dispoziţie atât instituţiilor statului, cât şi la instituţii de presă”, se mai arată în comunicat.

Poliţistul ar fi urmărit, astfel, să continue relaţia pe care o avea cu femeia căreia i-a copiat datele şi cu care locuia, prin a o face pe aceasta să depindă moral de el şi să fie convins că dacă se va comporta aşa cum îi cere, el nu va face us de datele pe care le deţine.

Agentul de poliţie mai este acuzat că a pretins şi a primit bani de la un agent economic, în timpul unor controale.

„În cursul lunii martie 2019, inculpatul a solicitat şi a primit de la o persoană din comuna Dumeşti, jud. Vaslui, o sumă de bani, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a nu lua măsurile legale cu privire la aplicarea de sancţiuni contravenţionale privind nereguli constatate la sediul unui magazin administrat de acesta”, mai scrie DGA în comunicat.

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui pentru soluţionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici