Un poliţist de frontieră din Călăraşi, dispărut cu arma din dotare, a fost găsit împuşcat

Poliţistul de frontieră din Călăraşi dispărut cu o zi din urmă, cu armamentul şi muniţia asupra sa, a fost găsit de echipele de căutare, miercuri dimineaţă, împuşcat în cap, pe malul Dunării.

2 afișări
Imaginea articolului Un poliţist de frontieră din Călăraşi, dispărut cu arma din dotare, a fost găsit împuşcat

Un poliţist de frontieră din Călăraşi, dispărut cu arma din dotare, a fost găsit împuşcat

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, comisarul Vasile Chiru, a declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul a fost descoperit de echipele de căutare în jurul orei 9:25, pe malul stâng al Dunării, la aproximativ doi kilometri de locul unde trebuia să efectueze serviciul de pază.

Bărbatul, îmbrăcat în uniformă de poliţist de frontieră, era împuşcat în cap. Perimetrul a fost securizat, până la sosirea anchetatorilor. Comisarul nu a putut să facă alte precizări, cum ar fi dacă arma a fost văzută de membrii echipei de căutare, întrucât aceştia nu se apropie pentru a nu distruge probele, în condiţiile în care terenul este acoperit cu un strat subţire de zăpadă.

Vasile Chiru a spus că, din discuţiile cu membrii familiei poliţistului, nu a aflat motive pentru a-l determina pe acesta să se sinucidă.

Marţi, agentul Nicolae Costache, de 34 de ani, trebuia să intre în serviciul de pază la o cazarmă dezafectată din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi dar, în jurul orei 14:00, s-a constatat că acesta nu era la post, el "dispărând" cu arma din dotare, un pistol Carpaţi, calibru 7,65 mm şi 12 cartuşe aferente pe care le ridicase anterior.

După ce a fost constatată dispariţia poliţistului de frontieră, autorităţile au început căutarea acestuia şi au constituit o grupă operativă. De asemenea, perimetrul adiacent postului de pază a fost închis, au fost constituite filtre de control pe principalele căi de acces în zonă, a fost contactată familia şi apropiaţii şi a fost cerut sprijin instituţiilor cu competenţe în domeniu, respectiv Poliţia, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Echipele de căutare au mers şi pe malul stâng al Dunării, pentru a găsi eventuale urme ale poliţistului dispărut.

Poliţistul era încadrat pe funcţia de agent în cadrul Poliţiei de Frontieră Călăraşi din aprilie 2004, dată până la care a lucrat în cadrul aceleiaşi instituţii, dar încadrat pe bază de contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici