Un poliţist de la Furturi Auto, arestat pentru o mită de 3.000 de euro

Tribunalul Capitalei a emis, sâmbătă, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele poliţistului Niculae Petre din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, acuzat că a cerut 3.000 de euro mită.

5 afișări
Imaginea articolului Un poliţist de la Furturi Auto, arestat pentru o mită de 3.000 de euro

Un poliţist de la Serviciul Furturi Auto, arestat pentru o mită de 3.000 de euro

Niculae Petre a fost reţinut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, sub acuzaţia că a cerut mită 3.000 de euro pentru a ajuta o persoană sa-şi recupereze autoturismul BMW furat.

"Procurorii Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus vineri noaptea reţinerea lui N.P., poliţist în cadrul Serviciului de Furturi Auto din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru luare de mită, prevăzută de articolul 254 din Codul penal raportat la articolul 7 alineatul 1 din Legea 78/2000 cu modificările şi completările ulterioare", a anunţat Parchetul Capitalei.

Parchetul a stabilit că vineri poliţistul a pretins 3.000 euro, primind suma 1.500 de euro, pentru de a-l ajuta pe denunţătorul A.C. să-şi recupereze un autoturism marca BMW, sustras în data de 18 ianuarie, faptă care face obiectul unui dosar penal aflat în lucru la inculpat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au colaborat în desfăşurarea activităţilor cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie, structuri ale Ministerului de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici