Un primar PSD din Vaslui a organizat nunta fiicei în curtea şcolii, înlăturând un ELEMENT pentru a-i face loc cortului. Prefectul: Totul a fost legal

Primarul din comuna Pogana, judeţul Vaslui, a organizat nunta fiicei sale în curtea şcolii din localitatea Tomeşti, iar pentru că n-a avut loc să instaleze cortul, a înlăturat gardul. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai Prefecturii Vaslui au deschis anchete, dar spun că totul este legal.

32834 afișări
Imaginea articolului Un primar PSD din Vaslui a organizat nunta fiicei în curtea şcolii, înlăturând un ELEMENT pentru a-i face loc cortului. Prefectul: Totul a fost legal

Un primar PSD din Vaslui a organizat nunta fiicei în curtea şcolii. Prefectul: Totul a fost legal

Primarul comunei Pogana, Maricel Gâfu, a organizat, în 1 septembrie, nunta fiicei sale, în localitatea Tomeşti, iar pentru că nu a avut loc să pună cortul în curtea şcolii, edilul a dat jos gardul unităţii de învăţământ. din cauza faptului că multe persoane s-au arătat dernajate de gestul său, Gâfu se plânge că nici "nu i-a tihnit nunta fiicei".

"Din câte ştiu, există o hotărâre de Consiliul Local, în care e scris negru pe alb că şcoala poate fi închiriată pentru evenimente cultural-artistice, nunţi, botezuri... În loc să îmi tihnească nunta fiicei mele, am răspuns la telefoane.. Dar... asta e! Ne asumăm funcţiile!", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, primarul Maricel Gâfu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă, a declarat că a fost demarată o anchetă în acest caz.

"Am demarat o anchetă, dar, din cauză că suntem foarte ocupaţi cu începerea anului şcolar şi evaluarea profesorilor, ea urmează să fie efectuată. Din câte ştiu, în legislaţie nu scrie că nu este voie să se organizeze nunţi în şcoli, dar, dacă nu scrie în legislaţie, nu înseamnă că trebuie să şi facem. Vom analiza ce s-a întâmplat acolo", a spus Plăcintă.

La rândul său, prefectul de Vaslui, Eduard Popică, a spus că nu a fost încălcată legea, iar gardul a fost pus la loc după nuntă.

"Am efectuat o anchetă şi am constatat că hotărârea de Consiliu Local este legală, iar Primăria şi Consiliul Local guvernează sub imperiul autonomiei locale, potrivit legislaţiei. Din punct de vedere legal, primarul din Pogana este acoperit. Totul a fost legal. Din punct de vedere moral, eu dezaprob gestul primarului", a afirmat prefectul.

Acesta a adăugat că gardul şcolii nu a fost dărâmat de nuntaşi, ci doar înlăturat şi pus la loc după eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici