Un primar vrea să înfiinţeze asociaţia care va lupta pentru drepturile râmelor: "Sunt eutanasiate de pescari în mod barbar"

Un primar din judeţul Galaţi va înfiinţa o asociaţie de protecţie a drepturilor râmelor. Edilul spune că în timp ce râmele nu sunt respectate, fiind omorâte fără anestezie şi fără medic veterinar de pescari, la sacrificarea porcilor de Crăciun trebuie să asiste un veterinar, ceea ce e imposibil.

1847 afișări
Imaginea articolului Un primar vrea să înfiinţeze asociaţia care va lupta pentru drepturile râmelor: "Sunt eutanasiate de pescari în mod barbar"

Demers neobişnuit: Un primar vrea să înfiinţeze asociaţia care va milita pentru drepturile... râmelor

Laurenţiu Gâdei, primarul oraşului Târgu Bujor din judeţul Galaţi, a ales un mod inedit pentru a protesta faţă de „năstruşniciile” făcute de autorităţile centrale. Zilele următoare, el va înfiinţa o asociaţie care va milita pentru drepturile râmelor.

Primarul spune că râmele mor în chinuri groaznice atunci când sunt agăţate de pescari în cârligele undiţelor.

„Nu-i corect faţă de alte animale. De aceea, anunţ în premieră că înfiinţez o asociaţie care va milita pentru respectarea drepturilor râmelor. De râme nu se ocupă nimeni, eu sunt pescar şi sunt conştient de chinurile prin care trec. Râmele sunt eutanasiate de pescari în mod barbar, fără anestezie şi fără medic veterinar. Trebuie să schimbăm ceva”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Tg.Bujor, Laurenţiu Gâdei.

Ideea de a înfiinţa o asociaţie pentru râme i-a venit primarului în momentul în care a aflat despre ordinul fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, privitor la obligativitatea prezenţei unui medic veterinar la sacrificarea porcilor de Crăciun. Edilul spune că regula impusă de autorităţile centrale este imposibil de aplicat.

„Eu ca primar reprezint oraşul Tg.Bujor şi satele componente Moscu şi Umbrăreşti. Avem mulţi porci în zonă, estimez că de Crăciun vor fi sacrificate între 300 şi 500 de animale. De obicei, porcii sunt sacrificaţi în acelaşi timp, durează o săptămână. Stau şi mă întreb cum va reuşi un medic veterinar să ajungă la toate gospodăriile. Va fi haos, mi se pare imposibil de aplicat aşa ceva. Este o chestie năstruşnică, asta cu porcii. Noi avem un singur medic veterinar care are un asistent. Eventual, cei doi ar putea să rămână şi la pomana porcului, aşa este creştineşte, mai ales că au asistat la sacrificare”, a precizat Laurenţiu Gâdei.

O altă prevedere care a stârnit nemulţumirea ţăranilor stabileşte că o gospodărie nu poate avea mai mult de cinci porci, indiferent de vârsta sau de greutatea lor. Altfel spus, o purcea care fată mai mulţi purcei îl va obliga pe proprietar să declare animalele şi să se înregistreze la Registrul Comerţului, devenind astfel o mini fermă. În ordinul fostului ministru al Agriculturii nu se spune cum vor fi sancţionaţi cei care nu respectă noile reguli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

Taguri:
primar,
râme,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici