Un profesor I cu vechime de peste 40 ani va câştiga echivalentul a 4,25 salarii minime

Coeficienţii pentru funcţiile de profesori I debutant au fost stabiliţi de Guvern în intervalul 2,1-2,6 salarii minime, în timp ce un profesor I cu vechime de peste 40 ani va câştiga echivalentul a 4,25 salarii minime.

110 afișări
Imaginea articolului Un profesor I cu vechime de peste 40 ani va câştiga echivalentul a 4,25 salarii minime

Un profesor I cu vechime de peste 40 ani va câştiga echivalentul a 4,25 salarii minime (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, profesorul I, gradul I va avea între 2,3 şi 4,25 salarii minime, iar profesorul I, gradul II va câştiga între 2,25 şi 3,45 salarii minime.

Profesorul I debutant va avea între 2,1 şi 2,6 salarii minime.

Pentru profesorul II, gradul I sunt prevăzuţi coeficienţi cuprinşi între 2,5 şi 3,4.

Profesorul II, gradul II va beneficia de o creştere a salariului atât pentru cei cu vechime, cât şi pentru debutanţi, astfel că vor beneficia de 1,80-3,15 salarii minime, faţă de 1,65-3 cum era în varianta anterioară.

Profesorul II debutant va avea coeficienţi între 1,65-2,15 salarii minime pe economie.

Învăţătorul şi educatorul debutant va avea coeficientul minim de 1,35, iar cel maxim de 1,85.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici