Un recidivist condamnat definitiv la 12 ani a evadat din Penitenciarului Ploieşti

Un recidivist în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, a evadat, vineri, din Penitenciarului Ploieşti. Au fost organizate filtre pentru depistarea deţinutului.

747 afișări
Imaginea articolului Un recidivist condamnat definitiv la 12 ani a evadat din Penitenciarului Ploieşti

Un recidivist condamnat definitiv la 12 ani a evadat din Penitenciarului Ploieşti

Deţinutul D.C., în vârstă de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a evadat, vineri, în jurul orei 17:35.

Acesta ispăşea pedeapsa în regim deschis şi a părăsit neautorizat prin escaladarea gardului împrejmuitor secţia exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti.

Potrivit Penitenciarului Ploieşti, pentru capturarea deţinutului au fost dispuse mai multe măsuri, între care blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judetean de Poliţie Prahova şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Efective suplimentare ale poliţiei penitenciare din unităţile învecinate contribuie la activităţile specifice de capturare a evadatului.

Acţiunea de capturare a bărbatului se află sub coordonarea directorului de unitate şi a şefului Serviciului Siguranţă din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Conform Penitenciarului Ploieşti, părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Deţinutul are înălţimea de 1,67 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă rotundă, ten deschis, frunte mijlocie, nas frânt jos, gură mijlocie, barbie normală păr şaten, nu poartă mustaţă, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta şapcă roşie, pantaloni crem şi vestă culoare închisă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici