Un român dă, în medie, 600 RON şpagă pe an

Trei sferturi dintre români cred că nu poţi reuşi în viaţă fără a da şpagă sau fără a apela la traficul de influenţă. Media anuală a şpăgilor pe care le dă fiecare român se ridică la 600 RON, potrivit unui sondaj CSOP realizat la comanda Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.

21 afișări
Imaginea articolului Un român dă, în medie, 600 RON şpagă pe an

Un român dă, în medie, 600 RON şpagă pe an (Imagine: Doru Nica/Foto)

"Sondajul arată că lipsa de condamnări în cazuri de corupţie determină o insatisfacţie a cetăţenilor în raport cu statul în care trăiesc şi cu încrederea în acesta, a declarat pentru Gândul Alexandru Cumpănaşu, director executiv al AID. Un calcul simplu arată că şpaga anuală îl costă pe cetăţean aproximativ 600 RON. La o populaţie de 18.000.000 de cetăţeni activi (cu vârsta peste 18 ani), considerând, prin absurd, că doar 15% ar da mită, reiese o sumă de aproximativ 400 milioane de euro anual. Această cifră creşte odată cu numărul de cetăţeni care dau şpagă".

Citeşte mai multe despre şpaga dată de români pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici