Un sătmărean s-a trezit că are de plătit un credit pe care nu l-a contractat

Un sătmărean a depus plângere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare, după ce reprezentanţii unei bănci l-au anunţat că are de achitat un credit de 20.000 de lei, pe care bărbatul spune însă că nu l-a contractat, Poliţia deschizând şi ea o anchetă în acest caz.

21 afișări
Imaginea articolului Un sătmărean s-a trezit că are de plătit un credit pe care nu l-a contractat

Un sătmărean s-a trezit că are de plătit un credit pe care nu l-a contractat

Directorul CJPC Satu Mare, Valentin Breban, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sătmăreanul Arpad M. reclamă în plângere că angajaţii unei bănci din judeţ l-au anunţat că are de plătit un credit în valoare de 20.000 de lei, deşi nu a contractat acest credit.

"În urmă cu un an, sătmăreanul a contractat un credit în valoare de 8.200 de lei pe care, între timp, a început să îl restituie în rate. În urmă cu câteva zile, acesta s-a dus la sediul filialei din Satu Mare a băncii pentru a verifica cât mai are de restituit, iar de aici i s-a spus că pe lângă acest credit mai are de plătit unul în valoare de 20.000 de lei", a spus Breban.

Şeful CJPC a precizat că angajaţii băncii i-au pus la dispoziţie şi un contract pe numele său, care purta semnătura sa, dar bărbatul susţine că nu a contractat un astfel de credit cu banca respectivă.

Potrivit lui Breban, verificările făcute de comisarii CJPC au scos în evidenţă faptul că acel contract nu era datat, iar semnătura de pe acesta nu se potrivea cu cea de pe contractul de credit în valoare de 8.200 de lei, recunoscut de sătmărean.

CJPC a sesizat Poliţia, care a început o anchetă în acest caz.

Poliţiştii suspectează că unul dintre angajaţii băncii a încheiat contractul în fals, fără cunoştinţa sătmăreanului care a depus plângerea la CJPC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici