Un taximetrist băut a provocat un accident în Piteşti, după care s-a spânzurat

Un taximetrist din Argeş care consumase băuturi alcoolice a lovit, joi seară, două maşini pe o stradă din Piteşti, avariindu-le, astfel că poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, iar ulterior bărbatul a plecat acasă, unde a continuat să bea împreună cu prietenii, după care s-a spânzurat.

1092 afișări
Imaginea articolului Un taximetrist băut a provocat un accident în Piteşti, după care s-a spânzurat

Un taximetrist băut a provocat un accident în Piteşti, după care s-a spânzurat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, taximetristul consumase băuturi alcoolice, având o îmbibaţie de 0,89 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Accidentul a avut loc pe Calea Craiovei din municipiul Piteşti, iar din coliziune nu au rezultat victime. Primele cercetări au arătat că taximetrul, aparţinând unei firme din Mioveni, a lovit în spate un autoturism care semnalizase schimbarea direcţiei de mers spre stânga al cărui şofer acorda în acel moment prioritate maşinii din faţă, ulterior autoturismul lovit de taximetru fiind proiectat într-o altă maşină. Taximetristul era sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie de 0,89 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

După accident, taximetristul a susţinut că nu a consumat băuturi alcoolice, recunoscând apoi că a băut două beri din cauza unui "necaz".

"Sunt din anul 2000 taximetrist şi nu am mai avut până acum niciun accident. Nu am băut, voi spuneţi că am băut. Recunosc că am avariat două maşini. Nu aveam clienţi în maşină în acel moment. Voi contesta rezultatul etilotestului. De unde ştiţi că eram băut, există şi prezumţia de nevinovăţie. Am mâncat două mere care au fermentat.(...).Am avut un necaz şi am băut şi eu două beri", a spus şoferul implicat în accident.

Şoferul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Ulterior, bărbatul a plecat acasă, la Mioveni, unde a continuat să bea împreună cu prietenii, iar la un moment dat le-a spus acestora că lipseşte câteva momente pentru a merge la toaletă, de unde însă nu s-a mai întors.

Prietenii au sesizat că bărbatul întârzie, astfel că au mers la toaletă unde l-au găsit spânzurat.

Aceştia au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe, dar echipajul medical a constatat doar decesul bărbatului.

"În ultima vreme era foarte abătut şi obosit, pleca la ora 5.00 şi venea seara târziu, pe la 8.00. Făcea curse la Bucureşti şi era mai mereu grăbit şi supărat. Probabil că a avut o supărare mare, numai el poate să ştie ce a avut şi ce s-a întâmplat. Era glumeţ, era băiat bun, nu ştiu ce necazuri a avut, sunt stupefiat", a declarat unul dintre vecinii taximetristului.

Poliţiştii au spus că la cercetarea la faţa locului nu a fost găsit un bilet de adio şi este posibil ca sancţiunea pecuniară şi faptul că i-a fost reţinut permisul de conducere să-l fi supărat atât de mult încât să-l determine să recurgă la acest gest.

"Cea mai probabilă este ipoteza sinuciderii. Dânsului i s-a întocmit dosar de cercetare penală cu câteva ore mai devreme după ce a comis un accident rutier fără victime ce-i drept, însă era în stare de ebrietate. I se recoltaseră probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, urma să răspundă şi pecuniar, să suporte toate pagubele provocate autoturismelor, toate acestea, probabil au amplificat presiunea psihică şi a cedat", a declarat comisar-şef Dănuţ Dinu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici