Unde circulă în România noua tulpina britanică de coronavirus? În Giurgiu sunt 5 persoane infectate în aceeaşi casă

  • Tânăra de 27 de ani infectată cu noua tulpină se află izolată la domiciliu împreună cu toţi cei 4 membri ai familiei, toţi bolnavi.
  • În afară de ea, nu se ştie câţi membri ai familiei au tuplina din UK
  • Acum 6 zile, copilul fetei de 27 de ani a fost cel care s-a simţit rău
  • În Giurgiu, ancheta epidemiologică s-a făcut prin telefon
5413 afișări
Imaginea articolului Unde circulă în România noua tulpina britanică de coronavirus? În Giurgiu sunt 5 persoane infectate în aceeaşi casă

Unde circulă în România noua tulpina britanică de coronavirus? În Giurgiu sunt 5 persoane infectate în aceeaşi casă/ Ilustraţie generică

Femeia de 27 de ani din Giurgiu, comuna Colibaşi, la care s-a confirmat tuplina din Marea Britanie este de fapt infectată de o săptămână. Într-o intervenţie pentru Aleph News, prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a afirmat că încă din 3 ianuarie nu mama ci copilul ei se simţea rău şi că în Colibaşi este vorba de un focar familial.

„În data de 3, doamna respectivă împreună cu fiica dumneaei s-au prezentat la UPU la Matei Balş pentru că prezentau simptome, de fapt îi era rău copilului şi a mers acolo la UPU. În data de 4, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor care confirmau infectarea cu virusul Sars Cov 2. Şi pentru mamă şi pentru copil. 

Tot în data de 4 s-au mai testat prin serviciul judeţean de ambulanţă încă 5 membri ai aceleiaşi familii. Pentru că prezentau simptome uşoare. Au venit rezultatele testelor în data de 6 şi pentru aceştia, 3 au fost confirmaţi pozitiv, 2 au fost neconfirmaţi.”, a afirmat prefectul Giurgiu Aneta Matei.

Nu e o persoană, sunt 5, şi asta nu e tot. Şi să ştii că în acest moment, autorităţile române habar n-au câţi din cei 5 oameni infectaţi din aceeaşi casă din Colibaşi au tuplina din Marea Britanie. Sunt 7 oameni din aceeaşi familie de agricultori care stau împreună şi punctul culminant al anchetei epidemiologice a fost stabilirea faptului că nu au fost la piaţă să îşi vândă produsele.

„Nu pot să vă spun eu dacă au aceeaşi tulpină. Repet, noi am primit un rezultat pozitiv infectat cu SARS Cov 2. Asta numai un spital poate să stabilească în urma unor analize mai amănunţite, mă gândesc, nu sunt de specialitate, nu ştiu să vă răspund la această întrebare”, s-a scuzat prefectul de Giurgiu. 

Am vorbit şi cu primarul comunei vineri seara şi ne-a spus că în afară de o familie care e plecată în Marea Britanie nimeni nu s-a întors în perioada asta de acolo.

Cum se fac în realitate anchetele epidemiologice în România chiar dacă a fost confirmată tulpina contagioasă din Marea Britanie? Dacă nu te-ai lămurit până acum şi chiar dacă şeful DSP Giurgiu nu răspunde de 2 zile la telefon, iată, un alt exemplu.

Reporter: Aşa este. Dar cum să stabilim?

Aneta Matei, prefect Giurgiu: Prin anchetă epidemiologică, doamnă...Prin anchetă epidemiologică, DSPul sună la telefon persoana infectată şi persoana infectată declară.

Reporter: Asta e ancheta epidemiologică?

Aneta Matei, prefect Giurgiu: Da, aşa se fac anchetele epidemiologice. Nu ştiu să spună de unde au luat.

Tulpina britanică a coronavirusului este răspândită în 22 de ţări europene. La Giurgiu, DSP-ul a căutat urma infectării doar pe filieră britanică. Şi a vrut doar să ştie doar de unde ar fi putut lua familia inefactă virusul, nu şi cu câţi oameni au fost în contact şi unde ar fi putut transmite virusul. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici