Unde vor putea lucra rezidenţii care nu au obţinut locuri în spitale/ Ce spune ministrul Bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, după o întâlnire cu absolvenţii de rezidenţiat care nu au obţinut locuri în spitale, că a cerut Colegiului Medicilor din România ca tinerii să poată practica la cabinetele medicilor de familie sau la dispensare, activitatea lor fiind limitată.

346 afișări
Imaginea articolului Unde vor putea lucra rezidenţii care nu au obţinut locuri în spitale/ Ce spune ministrul Bodog

Rezidenţii care nu au obţinut locuri în spitale pot lucra cu medicii de familie sau în dispensare

“Am solicitat deja Colegiului Medicilor din România sprijinul pentru îmbunătăţirea cadrului legal astfel încât absolvenţii care au obţinut punctaj de promovare la Concursul de Rezidenţiat să poată desfăşura activităţi medicale cu competenţe limitate în zone defavorizate/izolate, centre de permanenţă. Intenţionez să am o discuţie pe această temă cu preşedintele CMR”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Concret, absolvenţii de rezidenţiat fără loc într-un spital vor putea lucra în cabinetele medicilor de familie, unităţi sanitare, dispensare sau sub îndrumarea unui medic cu drept de practică.

De asemenea, ministerul a început să identifice soluţiile legale pentru ca aceşti medici să poată fi încadraţi în compartimentele (ex: respectiv epidemiologie, igienă, laborator de analize) cu deficit de personal din direcţiile de sănătate publică.

Anunţul a fost făcut după ce Florian Bodog, s-a întâlnit, joi dimineaţă, cu reprezentanţii tinerilor medici care au obţinut punctaj de promovare la concursul de Rezidenţiat din anii 2015-2017, dar nu au obţinut post.

“Susţin şi sprijin orice medic care doreşte să muncească în ţara sa pentru pacienţii români şi pentru sistemul nostru de sănătate. Însă Rezidenţiatul este un concurs, nu un examen, având o limită de locuri/posturi corelate cu capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi cu resursele financiare alocate. Anul acesta am primit aprobare de suplimentare cu 95 de locuri pentru domeniul medicină. Dar cred că cel mai important acum pentru dumneavoastră este să vă dăm posibilitatea să vă angajaţi în sistem. Pacienţii din unităţile sanitare publice şi cabinetele medicale au nevoie de expertiza dumneavoastră şi am început discuţiile cu toţi factorii de decizie implicaţi pentru identificarea unor soluţii optime”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici