Fostul director general al ANL şi un fost director la FC Ceahlăul, trimişi în judecată de DNA

Iftimie-Nicorici Marian, fost director general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), şi Iulian Boghean, fost director la SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ, vor fi judecaţi pentru trafic de influenţă de Tribunalul Neamţ.

377 afișări
Imaginea articolului Fostul director general al ANL şi un fost director la FC Ceahlăul, trimişi în judecată de DNA

Fostul director general al ANL şi un fost director la FC Ceahlăul, trimişi în judecată de DNA

"În cursul anului 2010, inculpatul Iftimie-Nicorici Marian, în calitate de director al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi inculpatul Boghean Iulian, director în cadrul SC FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamţ, i-au pretins administratorului unei societăţi comerciale să remită către SC FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamţ un procentaj de 5% din valoarea sumelor pe care societatea urma să le încaseze de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în baza contractelor privind construirea unor imobile/locuinţe aflate în derulare. Inculpatul Iftimie-Nicorici Marian a promis, în schimb, că va interveni pe lângă funcţionarii din subordine pentru ca plăţile către respectiva societate comercială să nu fie întârziate", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Ulterior, pe 6 septembrie 2010, între FC Ceahlăul Piatra Neamţ "în calitate de prestator şi o firmă administrată de aceeaşi persoană căreia i se ceruse sponsorizarea, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contractul având ca obiect servicii de reclamă şi publicitate în valoare de 112.900 euro. În temeiul acestui contract, în perioada 1 octombrie 2010 – 27 decembrie 2010, beneficiarul a plătit suma totală de 61.709,96 lei în temeiul a două facturi fiscale ce atestau servicii care în realitate nu au fost prestate", spun procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici