Ungaria, România şi Serbia au o echipă comună de intervenţie în caz de inundaţii

Ungaria, România şi Serbia au înfiinţat o echipă comună de intervenţie în caz de inundaţii care a început miercuri procesul de instruire în localitatea ungară Hodmezovasarhely, a declarat un oficial ungar.

19 afișări
Imaginea articolului Ungaria, România şi Serbia au o echipă comună de intervenţie în caz de inundaţii

Ungaria, România şi Serbia au o echipă comună de intervenţie în caz de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto)

Cei 210 de experţi care vor participa la prima etapă a procesului de instruire vor pregăti ulterior voluntari din cele trei ţări, a declarat Eszter Csokasi, reprezentant al euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

Instruirea se va încheia la sfârşitul lunii aprilie în localitatea Titel, situată în apropierea confluenţei Dunării cu râul Tisa, cu o simulare a unei situaţii de urgenţă provocată de inundaţii.

UE a alocat 600.000 de euro acestui proiect prin intermediul programului Interreg III/A.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici