Ungureanu susţine că centrul secret din Bucureşti destinat celor suspecţi de coronavirus se află într-o zonă aglomerată

  • Emanuel Ungureanu spune că locaţia secretă din Bucureşti destinată celor suspecţi a fi infectaţi cu coronavirus este într-o zonă aglomerată.
  • Parlamentar USR susţine că în aceeaşi clădire sunt trataţi şi pacienţi cu insuficienţă renală cronică.
  • Gabriela Firea a anunţat că a pus la dispoziţia autorităţilor o clădire cu o sută de locuri pentru carantină.
3300 afișări
Imaginea articolului Ungureanu susţine că centrul secret din Bucureşti destinat celor suspecţi de coronavirus se află într-o zonă aglomerată

Ungureanu susţine că centrul secret din Bucureşti destinat celor suspecţi de coronavirus se află într-o zonă aglomerată

„Acea clădire, în niciun caz nu este potrivită pentru cuvântul izolare, pentru suspiciuni de coronavirus din două motive: locaţia este într-o zonă superaaglomerată, în apropierea unor blocuri şi a unui hipermarket şi, doi, în acea clădire sunt îngrijiţi de luni până sâmbătă pacienţi cu insuficienţă renală cronică care au sistemul imunitar deprimat”, a afirmat, marţi, Ungureanu.

Pentru a nu crea panică, deputatul nu a dezvăluit locaţia exactă a spitalului unde sunt duşi suspecţii de infecţie cu coronavirus, dar a cerut DSP Bucureşti să schimbe locul unde sunt duşi aceşti pacienţi.

„Îi rog public pe cei de la DSP Bucureşti şi pe cei responsabili din Ministerul Sănătăţii, care au ales această locaţie, să o schimb urgent pentru că, din punctul meu de vedere, nu respectă rigorile a ceea ce înseamnă izolare într-un caz de carantină şi putem să ne referim la coronavirus ca la o gripă care poate să aducă complicaţii letale mai ales pentru pacienţii cu boli cronice şi pentru cei care sunt în vârstă”, a mai spus sursa menţionată.

Referitor la situaţia semnalată de Ungureanu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovean a spus, marţi, că nu are informaţii în acest sens.

„Ceentrele de carantină sunt puse la dispoziţie de autorităţile locale şi sunt gestionate de Ministerul de Interne. Ele sunt controlate de direcţiile de săbătate publică. Există doctori epidemiologi care verifică riscurile la care sunt supuşi pacienţii în centrele de carantină şi personalul anex. E important să existe o izolare epidemiologică”, a subliniat Moldovan.

Tot marţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a pus la dispoziţia autorităţilor o clădire cu o sută de locuri pentru carantină, în care sunt monitorizate deja şase persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici