Ungureanu vrea ca noua lege a sănătăţii să fie discutată în Parlament în actuala sesiune

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut Ministerului Sănătăţii ca noua formă a proiectului legii sănătăţii să fie lansată în dezbatere publică la sfârşitul lunii aprilie, astfel încât să poată fi transmisă Parlamentului în actuala sesiune, informează Executivul.

940 afișări
Imaginea articolului Ungureanu vrea ca noua lege a sănătăţii să fie discutată în Parlament în actuala sesiune

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Solicitarea a fost transmisă într-o întâlnire avută, vineri, de premier cu conducerea Ministerului Sănătăţii.

Potrivit Guvernului, în urma discuţiei s-a mai stabilit ca ministerul să îşi dezvolte, în perioada imediat următoare, divizia de control, atât în ceea ce priveşte auditul, cât şi pentru verificarea modului în care sunt aplicate politicile de sănătate publică.

Cadrul legal de desfăşurare a controlului va fi extins, pentru a preîntâmpina utilizarea ineficientă a fondurilor pentru sănătate şi pentru o mai bună utilizare a banilor publici.

Reprezentantul Fondului Monetar Internaţional în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat, marţi, că autorităţile române vor elabora proiectul legii privind reforma în sănătate până la sfârşitul lunii iunie.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a declarat că actualul Parlament trebuie să adopte în perioada următoare Legea sănătăţii şi Legea de reorganizare administrativ-teritorială, arătând că acestea vor întregi reforma statului.

Legea sănătăţii a fost retrasă din dezbatere publică la începutul acestui an. Liderii UDMR au declarat de mai multe ori că nu doresc ca noua lege a sănătăţii să fie aplicată în 2012, an electoral, pe considerentul că schimbările majore generate de noul sistem ar putea fi interpretate greşit.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici