Unitate mobilă a MIRA pentru combaterea infracţiunilor românilor din statele europene

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a înfiinţat o unitate mobilă pentru intervenţii în statele europene, prin reorganizarea Serviciului de combatere a infracţiunilor săvârşite de cetăţenii români în străinătate, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

39 afișări
Imaginea articolului Unitate mobilă a MIRA pentru combaterea infracţiunilor românilor din statele europene

Unitate mobilă a MIRA pentru combaterea infracţiunilor românilor din statele europene (Imagine: Mediafax Foto)

Personalul unităţii mobile, care va avea competenţă şi în statele UE şi pe cele non-UE, va putea soluţiona cererile de asistenţă judiciară şi poliţienească internaţională, coordona activităţile specifice privind minorii aflaţi în dificultate pe teritoriul altor state, monitoriza, sprijini şi îndruma structurile teritoriale şi de colaborare interinstituţională, potrivit unui comunicat al MIRA.

"Ofiţeri pregătiţi pe specificul acestei unităţi mobile vor exista şi în teritoriu, în special la nivelul judeţelor identificate ca «sursă» în urma unor analize privind infracţionalitatea săvârşită de români în străinătate, respectiv Bacău, Bihor, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Satu-Mare, Suceava, Timiş, Teleorman, Ialomiţa, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Prahova, Sibiu, Hunedoara şi Bucureşti", se arată în document.

Înfiinţarea unităţii mobile a fost aprobată în şedinţa de joi a Colegiului Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, urmând ca Inspectoratul General al Poliţiei Române să înceapă selectarea şi încadrarea personalului.

Această unitate va funcţiona prin reorganizarea şi redimensionarea atribuţiilor Serviciului de combatere a infracţiunilor săvârşite de cetăţenii români în străinătate, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, suplimentându-se posturile cu aproximativ 30 de ofiţeri specialişti.

Ministrul Internelor, Cristian David, a susţinut, de la începutul anului, în întâlniri cu oficiali din Uniunea Europeană, necesitatea unei astfel de structuri, având în vedere numărul mare de cetăţeni români care pleacă în străinătate după 1 ianuarie 2007 şi au nevoie de asistenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici