Unităţile de învăţământ din Galaţi şi Buzău, redeschise miercuri

Unităţile de învăţământ din judeţele Galaţi şi Buzău, unde cursurile au fost suspendate în primele două zile ale săptămânii, vor fi redeschise miercuri, decizia fiind luată ca urmare a îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice.

59 afișări
Imaginea articolului Unităţile de învăţământ din Galaţi şi Buzău, redeschise miercuri

Unităţile de învăţământ din Galaţi şi Buzău, redeschise miercuri (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, s-a decis ca începând de miercuri să se reia cursurile în unităţile de învăţământ din judeţ, în condiţiile în care vremea s-a îmbunătăţit, iar pentru următoarele zile nu mai sunt anunţate ninsori.

La ora transmiterii acestei ştiri, datele oficiale oferite de Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi arată că există în continuare blocaje pe un drum naţional, respectiv DN 24D, în zona Cuca, şi pe 12 drumuri judeţene. Astfel, sunt izolate următoarele localităţi: sat Cruceanu; sat Nicopole (com.Drăguşeni); comuna Cuca; sat Roşcani (comuna Băneasa); comuna Schela (are ieşire spre Izvoarele); comuna Băleni; sat Măcişeni, sat Urleşti (comuna Corni); sat Călmăţui (comuna Griviţa); sat Pleşa (comuna Bereşti-Meria); sat Zărneşti (comuna Jorăşti); comuna Rădeşti; sat Lungeşti (comuna Bălăbăneşti); sat Ciureşti (comuna Bălăşeşti); sat Cârlomăneşti, sat Cotoroaia (comuna Cerţeşti).

Autorităţile judeţene estimează că în cursul acestei zile şi al nopţii vor fi deblocate toate arterele, cu excepţia DJ 254 Iveşti-Călmăţui, unde stratul de zăpadă depus pe carosabil atinge pe alocuri trei metri.

La Buzău se aşteaptă o rată ridicată a absenteismului

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău vor fi redeschise miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) aşteptându-se, însă, la o rată ridicată a absenteismului întrucât multe drumuri sunt încă blocate din cauza zăpezii.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Buzău, profesorul Paul Negoiţă, miercuri toate şcolile din judeţ îşi vor relua cursurile ca urmare a îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice.

Totodată, Paul Negoiţă a declarat că în cursul zilei de marţi a primit o serie de înştiinţări din partea directorilor de şcoli din judeţul Buzău care au anunţat că miercuri pot fi reluate cursurile. Oficialul din ISJ Buzău a adăugat că este normal ca şcolile să fie redeschise, întrucât prelungirea vacanţei ar însemna o recuperare foarte greoaie a orelor pierdute.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău se aşteaptă, însă, ca miercuri să se înregistreze un procent ridicat de elevi absenţi, referindu-se la copiii care locuiesc în zone cu drumuri încă înzăpezite şi care sunt nevoiţi să facă naveta.

În judeţul Buzău, toate grădiniţele şi şcolile generale au fost închise luni din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, în timp ce marţi vacanţa s-a prelungit doar pentru elevii care învaţă în mediul rural, precum şi pentru tinerii care studiază la Liceul Pogoanele şi la Liceul Smeeni.

Marţi după-amiază, traficul rutier în judeţul Buzău era în continuare oprit pe DN 22 Râmnicu Sărat - limita cu judeţul Brăila şi pe DN 2 C Costeşti - Padina, cele două drumuri fiind blocate încă de duminică. De asemenea, circulaţia pe 15 drumuri judeţene este închisă pe anumite sectoare, cele mai afectate fiind şoselele din zona de câmpie a judeţului Buzău, pe care nu se poate circula de peste 48 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici