Uniunea Armenilor sesizează CNCD în legătură cu declaraţiile lui Băsescu

Colegiul Director al Uniunii Armenilor din România a decis, miercuri, să sesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în legătură cu declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, care constituie "o gravă ofensă" la adresa acestei comunităţi.

1 afișare
Imaginea articolului Uniunea Armenilor sesizează CNCD în legătură cu declaraţiile lui Băsescu

Uniunea Armenilor sesizează CNCD în legătură cu declaraţiile lui Băsescu

"Uniunea Armenilor din România consideră că recentele declaraţii ale preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, potrivit cărora, cu excepţia unei singure persoane, nu există armeni buni şi competenţi, se constituie într-o gravă ofensă la adresa comunităţii armene din România, la adresa armenilor de pretutindeni", se arată într-un comunicat al Uniunii Armenilor din România remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Uniunea Armenilor din România, condusă de liberalul Varujan Vosganian, consideră că o asemenea atitudine este "cu totul nepotrivită pentru conducătorul unui stat democratic, membru al Uniunii Europene".

Conform sursei citate, Comitetul Director a decis ca Uniunea Armenilor din România să sesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)în legătură cu aceste declaraţii.

"Dacă, însă, opinia cetăţeanului Traian Băsescu este de competenţa CNCD, această recidivă a preşedintelui Traian Băsescu afectează nemeritat imaginea României", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici