Universitatea Apollonia Iaşi: Renunţăm la admitere fără diplomă de bac, am fost atacaţi de toată lumea

Universitatea Apollonia Iaşi a renunţat la ideea înscrierii tinerilor fără diplome de bacalaureat, susţinând că a fost doar o "propunere" la care se renunţă după ce instituţia a fost "atacată din toate părţile" şi că se aştepta ca ideea să genereze "o dezbatere serioasă despre o generaţie necăjită".

3357 afișări
Imaginea articolului Universitatea Apollonia Iaşi: Renunţăm la admitere fără diplomă de bac, am fost atacaţi de toată lumea

Studenţi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Preşedintele Universităţii Apollonia din Iaşi, Vasile Burlui, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că instituţia a renunţat la ideea înscrierii tinerilor la această universitate fără ca aceştia să aibă diplomă de bacalaureat, adăugând că era vorba despre o "simplă propunere" şi că se aştepta ca aceasta să genereze "o dezbatere serioasă despre o generaţie necăjită".

"A fost o propunere. Poate că nici noi nu am explicat foarte bine, pentru că observ că suntem atacaţi din toate părţile. Nu am avut nici o cerere de înscriere, e o propunere care n-a fost aplicată. Astfel, n-am încălcat legea cu nimic", a afirmat Vasile Burlui.

El a precizat că mai multe persoane s-au arătat interesate de posibilitatea înscrierii la facultate fără a avea diplome de bacalaureat.

"Au existat telefoane la secretariat, oamenii s-au interesat, însă doar atât. Nu dăm curs niciunei cereri de acest gen. Toate înscrierile la noi se fac doar în baza diplomei de bacalaureat", a afirmat Burlui.

Preşedintele Universităţii "Apollonia" din Iaşi a mai spus că se aştepta să apară o dezbatere serioasă pe această temă şi că era interesat inclusiv de punctul de vedere al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Trebuie ţinut cont că acum a ieşit o generaţie fără profesie. Sunt tineri pe care îi trimitem în baruri şi după etnobotanice. Care era problema până la urmă? Tânărul care venea la noi stătea doi ani în facultate, timp în care trebuia să aducă diploma. Dacă nu o aducea, pierdea cei doi ani de studiu. Mă aşteptam să iasă altceva, şi anume o dezbatere serioasă despre o generaţie necăjită", a susţinut Vasile Burlui.

La sfârşitul săptămânii trecute, Universitatea "Apollonia" din Iaşi a anunţat că primeşte candidaţi la cele trei specializări, medicină dentară, tehnică dentară şi ştiinţe ale comunicării, fără ca aceştia să deţină diplome de bacalaureat.

Condiţia impusă candidaţilor era ca aceştia să aducă respectivul act până la finalizarea anului doi de studiu.

Surse din cadrul MECTS declarau pentru "Gândul" că un corp de experţi ai Direcţiei Învăţământului Superior va fi trimis, luni, la sediul universităţii pentru a cere lămuriri.

Universitatea "Apollonia" Iaşi, care are un statut juridic controversat, rectoratul aflându-se într-un conflict cu Universitatea "Petre Andrei", cu care îşi dispută o parte din patrimoniu, face înscrieri la trei specializări: medicină dentară, tehnică dentară şi ştiinţe ale comunicării, percepând taxe anuale de studiu cuprinse între 600 şi 1200 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici