Universitatea Bucureşti, amendată pentru condiţiile infecte din cămine, la sesizarea unui STUDENT

UB a primit amendă de 15.000 de lei de către DSP pentru condiţiile neadecvate din căminele Grozăveşti. Autoritatea a fost sesizată de un student care susţine că instituţia de învăţământ „care se consideră cea mai prestigioasă din ţară şi-a supus studenţii la condiţii inumane în cămin”.

892 afișări
Imaginea articolului Universitatea Bucureşti, amendată pentru condiţiile infecte din cămine, la sesizarea unui STUDENT

Universitatăţii Bucureşti, amendată pentru condiţiile infecte din cămine, la sesizarea unui STUDENT

“Universitatea din Bucureşti (UB) amendată cu 15.000 lei pentru jegul din cămine şi închiderea căminului Fundeni. Este curios cum, doar după aplicarea forţei coercitive a statului, UB a putut remedia deficienţele în mai puţin de o săptămână, astfel încât să se redeschidă căminul Fundeni. Este dovada suprema că, la români, merge doar cu bâta, nu cu vorba bună”, a scris pe Facebook, Andrei Nicolae Popa, studentul care a sesizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) privind condiţiile din cămine.

Tânărul susţine că a avertizat de nenumărate ori conducerii Universităţii Bucureşti că încalcă normele de igienă şi sănătate publică.

“Le-am arătat poze cu şobolani morţi în cămine. Au râs de mine şi m-au ignorat. Au crezut câ se luptă cu mine când de fapt ei se luptau cu legea, împotriva propriilor studenţi. O universitate care se consideră cea mai prestigioasă din ţară şi-a supus studenţii la condiţii inumane în cămine, a ignorat recomandările unei autorităţi de control a statului român şi acum şi-a luat o amendă”, a mai scris tânărul.

Totodată, studentul a postat şi răspunsul primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti în care îl informează că Universitatea din Bucureşti a fost sancţionată cu două amenzi în valoare de 15.000 de lei şi a fost emisă o decizie de suspendare a activităţii căminului din şos.Fundeni, nr. 226.

“Menţionăm că în data de 18.10.2018 Universitatea Bucureşti a înaintat instituţiei noastre solicitarea în vederea redeschiderii unităţii de cazare pentru care s-a emis DSA (decizia de suspendare a activităţii, n.r.). La controlul efectuat de echipa de inspectori s-a constatat remedierea de ficienţelor pentru care a fost emisă DSA şi s-a dispus reluarea activităţii căminului”, se arată în răspunsul trimis de DSP studentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici