Universitatea "Spiru Haret" continuă admiterea pentru învăţământul la distanţă

Universitatea "Spiru Haret" a anunţat, duminică, faptul că nu va întrerupe admiterea pentru învăţământul la distanţă până la o decizie definitivă a instanţei în procesul pe care instituţia de învăţământ l-a intentat MECI, considerând nelegale concluziile raportului prezentat de ministrul Educaţiei.

204 afișări
Imaginea articolului Universitatea "Spiru Haret" continuă admiterea pentru învăţământul la distanţă

Universitatea "Spiru Haret" continuă admiterea pentru învăţământul la distanţă (Imagine din arhivă; Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de duminică al Universităţii "Spiru Haret" (USH), concluziile prezentate Guvernului de către ministrul Ecaterina Andronescu au fost deja atacate în instanţă de reprezentanţii instituţiei de învăţământ, iar dosarele se află pe rolul acestora, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În opinia USH, concluziile din raportul prezentant de ministrul Educaţiei încalcă articolul 60, alineatul 1 din Legea învăţământului 84/1995, republicată, care prevede că "activitatea didactică se poate organiza în formele de zi, seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă, formele de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă putând fi organizate de instituţiile de învăţământ superior care au cursuri de zi", şi alineatul 3 al aceluiaşi articol, conform căruia "diplomele şi certificatele de studii eliberate de instituţiile de învăţământ superior, în condiţiile legii, pentru aceeaşi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de învăţământ absolvită".

"Până la soluţionarea acestui litigiu, prin pronunţarea instanţei supreme, Universitatea «Spiru Haret» va proceda la respectarea şi aplicarea legislaţiei în vigoare, continuând admiterea", menţionează USH.

Universitatea "Spiru Haret" consideră că adoptarea concluziilor prezentate de ministrul Ecaterina Andronescu "va consfinţi, în fapt, desfiinţarea învăţământului particular din România, prin încălcarea flagrantă a autonomiei universitare şi a proprietăţii private, garantate de Constituţie şi trecerea universităţilor sub influenţa unei forţe politice".

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, sâmbătă, după prezentarea în şedinţa extraordinară de Guvern a Raportului în cazul Universităţii "Spiru Haret", că a propus mai multe măsuri care trebuie puse în aplicare imediat pentru intrarea în legalitate a instituţiei de învăţământ superior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici