Universitatea "Spiru Haret" obţine suspendarea hotărârii referitoare la domeniile acreditate

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea efectelor HG 943/2009, după ce avocaţii Universităţii "Spiru Haret" au susţinut, în acest proces, că unitatea de învăţământ a fost inclusă în lista universităţilor care pot să organizeze cursuri, dar că nu sunt cuprinse toate specializările.

129 afișări
Imaginea articolului Universitatea "Spiru Haret" obţine suspendarea hotărârii referitoare la domeniile acreditate

Universitatea "Spiru Haret" obţine suspendarea hotărârii referitoare la domeniile acreditate (Imagine: Mediafax Foto)

Cererea de suspendare a fost admisă până la soluţionarea pe fond a cererii de anulare, care are termen de judecată în 19 ianurie 2010.

HG 943/2009 privind modificarea şi completarea HG nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor/programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea a fost publicată în Monitorul Oficial în 3 septembrie.

La termenul din 20 octombrie, avocaţii Universităţii "Spiru Haret" au explicat că, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti privind suspendarea HG 749/2009, act normativ care elimina Universitatea "Spiru Haret" de pe lista celor acreditate şi care interzicea organizarea admiterii pentru 2009-2010, activitatea instituţiei de învăţământ a fost cuprinsă ulterior, în mod trunchiat, în HG 943/2009, cu ignorarea prevederilor Legii învăţământului.

În replică, reprezentantul Guvernului arăta că Universitatea "Spiru Haret" a fost inclusă în lista unităţilor de învăţământ care pot organiza cursuri şi examene, însă doar la domeniile acreditate sau autorizate.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 14 august, suspendarea a două articole din hotărârea de guvern 749 din 2009, instanţa dând parţial câştig unităţii de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici