Universitatea "Spiru Haret" poate organiza admiterea 2009/2010

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea a două articole din HG 749/2009 care elimină Universitatea "Spiru Haret de pe lista celor acreditate şi care interzice organizarea admiterii pentru 2009-2010, instanţa dând parţial câştig unităţii de învăţământ.

384 afișări
Imaginea articolului Universitatea "Spiru Haret" poate organiza admiterea 2009/2010

Universitatea "Spiru Haret" poate organiza admiterea 2009/2010

Concret, instanţa a admis în parte suspendarea articolului 6, alineatul (2), nota 1, din anexa 3, a HG 749, precum şi suspendarea articolului 7.

Potrivit articolului 6, alineatul (1), noile specializări autorizate să funcţioneze provizoriu prevăzute în prezenta hotărâre au dreptul să îşi desfăşoare activitatea începând cu anul I al anului universitar 2009-2010, iar alineatul (2) spune că la specializările/programele de studii care nu se mai regăsesc în prezenta hotărâre nu se mai organizează admitere începand cu anul universitar 2009-2010.

Articolul 7, alineatul (1), arată că instituţiile de învăţământ superior acreditate prin lege pot organiza numai în locaţiile evaluate favorabil de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi confirmate prin hotărâri ale Guvernului, după caz, admiterea în învăţământul superior, procesul de învăţământ, examene de finalizare a studiilor, pot emite si elibera diplome de licenţă şi alte documente scolare, numai la specializarile/programele de studii universitare de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate, separat pentru fiecare formă de învăţământ (zi, frecvenţă redusă, învăţământ la distanţă), aprobate prin hotărâri ale Guvernului, cu precizarea locaţiei. (2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) conduce la nerecunoaşterea de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a studiilor şi actelor de studii emise de aceste instituţii.

Curtea obligă Universitatea "Spiru Haret" la plata cheltuielilor de judecată care se ridică la 7.500 de lei.

Universitatea "Spiru Haret" a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru promovarea HG 749/2009 care elimină instituţia de pe lista celor acreditate şi care interzice organizarea admiterii pentru 2009-2010.

Reprezentanţii universităţii cer suspendarea provizorie a acestei HG până la judecarea cererii de anulare, care are termen în luna octombrie.

Universitatea "Spiru Haret" nu figurează în Hotărârea de Guvern nr. 749 din iulie, fapt pentru care nu poate organiza concurs de admitere. Conducerea universităţii a anunţat, în 20 iulie, că a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru promovarea HG 749/2009 care elimină instituţia de pe lista celor acreditate sau care pot funcţiona provizoriu şi care interzice organizarea admiterii în anul universitar 2009-2010.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, în 21 iulie, că toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret", indiferent de programul sau forma de învăţământ urmată, rămân valabile până la clarificarea totală a situaţiei de la instituţia de învăţământ superior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici