Universităţile româneşti rămân fără studenţi plătitori de taxe

Numărul din ce în ce mai redus al absolvenţilor de liceu, concurenţa serioasă făcută de facultăţile din Occident şi dificultăţile financiare pe care le au studenţii aruncă universităţile româneşti în cea mai mare criză din ultimii 20 de ani, potrivit Gândul.

23 afișări
Imaginea articolului Universităţile româneşti rămân fără studenţi plătitori de taxe

Universităţile româneşti rămân fără studenţi plătitori de taxe (Imagine: Mediafax Foto)

Criză ce se traduce, în primul rând prin ocuparea a din ce în ce mai puţine locuri cu taxă, fapt ce presupune scăderea încasărilor şi automat diminuarea bugetelor. Practic, din 2007, până astăzi, numărul de studenţi care îşi finanţează şcolarizarea a scăzut constant cu 10% în fiecare an, iar în cazul în care trendul se va menţine, universităţile ar putea să piardă finanţarea proprie în termen de douăzeci de ani.

Află mai multe despre situaţia locurilor cu taxă la universităţile româneşti pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici