Universităţile şcolarizează studenţi fără acoperire legală

Universităţile româneşti înmatriculează anual zeci de mii de studenţi la specializări al căror termen legal de funcţionare este expirat, informează Gândul.

11 afișări
Imaginea articolului Universităţile şcolarizează studenţi fără acoperire legală

Universităţile şcolarizează studenţi fără acoperire legală (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Întrucât fie nu şi-au depus dosarele în vederea acreditării, fie nu şi-au reevaluat programele, la fiecare 5 ani, aşa cum prevede legea, instituţiile de învăţământ superior menţin pe piaţă specializări ce se află în afara cadrului legal. 500 de astfel de programe sunt derulate de universităţile de stat, în timp ce privaţii au uitat să facă evaluarea a 157 de specializări.

Citeşte mai multe despre specializările aflate în afara cadrului legal pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici