Unsprezece persoane reţinute după percheziţiile persoanele bănuite că au tăiat mii de arbori

Unsprezece persoane au fost reţinute, miercuri seara, de Poliţia Câmpulung, după percheziţiile din comunele Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Rucăr, la persoane bănuite că au tăiat peste 5.000 de arbori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2250 afișări
Imaginea articolului Unsprezece persoane reţinute după percheziţiile persoanele bănuite că au tăiat mii de arbori

Unsprezece persoane reţinute după percheziţiile persoanele bănuite că au tăiat mii de arbori

Cele unsprezece persoane reţinute vor fi duse în arestul IPJ Argeş, fiind acuzate de tăiere de arbori, furt de arbori, tăinuire şi complicitate la furt de arbori, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeş, Andreea Însurăţelu.

În urma celor 40 de percheziţii, au fost ridicate trei autoutilitare, 29 de căruţe, 54 de motoferăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, cantitatea de 40 metri cubi de lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei şi 9 metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 6.300 de lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2016 – martie, persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat materialul lemnos.

Poliţiştii din Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat, miercuri, 40 de percheziţii în comunele Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Rucăr la locuinţele unor persoane bănuite că au tăiat peste 5.000 de arbori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici