UPDATE Copiii şi tatăl lor, dispăruţi în zona Vârfului Moldoveanu, au fost găsiţi în viaţă

UPDATE Cei doi copii şi tatăl lor, dispăruţi în zona Vârfului Moldoveanu, au fost găsiţi în viaţă de salvamontişti, în timpul nopţii de joi spre vineri, după mai multe ore de căutări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3101 afișări
Imaginea articolului UPDATE Copiii şi tatăl lor, dispăruţi în zona Vârfului Moldoveanu, au fost găsiţi în viaţă

Doi copii şi tatăl lor, dispăruţi în zona Vârfului Moldoveanu. Salvamontiştii, alertaţi

Cele trei persoane căutate în zona Vârfului Moldoveanu, respectiv doi copii de 6 şi 10 ani, şi tatăl lor, au fost găsite într-o poiană din apropierea muntelui.

Şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi, a declarat că atât cei doi copii, cât şi tatăl lor sunt teferi.

„Tatăl ne-a spus că a decis să rămână în acel loc, într-o poiană, având în vedere că nu s-a întâlnit cu grupul, aşa cum era stabilit”; a spus Retevoi.

Copiii şi tatăl lor făceau parte dintr-un grup de 40 de persoane care au urcat, joi, pe munte spre Vârful Omu. În zona lacului denumit Iezerul Tringhiular, copiii au spus că nu mai pot înainta şi au rămas cu tatăl lor, iar mama a continuat drumeţia. Aceasta a fost cea care, la lăsarea întunericului, i-a alertat pe salvamontişti.


Salvamontiştii din Nucşoara au intervenit, în timpul nopţii de joi spre vineri, pentru căutarea a doi copii, de 6 şi 10 ani, şi a tatălui lor, dispăruţi în zona Vârfului Moldoveanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi, a declarat, joi noaptea, corespondentului MEDIAFAX că salvamontiştii din Nucşoara au plecat în acţiune pentru căutarea a doi copii, de 6 şi 10 ani, dar a tatălui acestora, care sunt dispăruiţi. Mama minorilor este cea care a sunat după ajutor.

Retevoi a spus că cei trei făceau parte dintr-un grup de 40 de persoane care au urcat, joi, pe munte spre Vârful Omu. În zona lacului denumit Iezerul Tringhiular, copiii au spus că nu mai pot înainta şi au rămas cu tatăl lor.

„Mama s-a dus cu grupul pe Vârful Omu, iar tatăl a rămas cu copiii, urmând să se întâlnească toţi în Valea Rea, de unde au şi pornit. Grupul a revenit, dar cei trei nu erau. S-au dus unde erau cazaţi şi nu erau nici acolo. Am trimis deja o echipă, iar altele se pregătesc să intervină pentru căutarea celor trei persoane”, a declarat Retevoi.

Potrivit sursei citate, în zonă nu este semnal la telefonul mobil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici