Urmările furtunii care a traversat România | 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala au fost afectate de vijelie

Peste patru mii de pompieri militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 38 de localităţi din 15 judeţe şi în Capitală, pentru a înlătura efectele furtunii. Peste 20 de acoperişuri ale unor imobile şi nouă maşini au fost avariate.

2016 afișări
Imaginea articolului Urmările furtunii care a traversat România | 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala au fost afectate de vijelie

Furtuna de miercuri seara | 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala au fost afectate de furtuni

Potrivit IGSU, în urma ploilor căzute şi a vântului puternic de miercuri şi din noaptea de miercuri spre joi au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitală şi în 38 de localităţi din 15 judeţe: Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui şi Vâlcea.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din cinci locuinţe şi 23 curţi inundate.

De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcţie căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate nouă autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperişuri ale unor imobile au fost parţial sau total afectate.

În Capitală au fost înregistrate efecte ale vântului puternic, pompierii bucureşteni acţionând pentru îndepărtarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe Şoseaua Viilor, un bărbat a murit după ce a fost lovit de căderea unui arbore.

În judeţul Ilfov s-a acţionat pentru extragerea apei din opt gospodării, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil şi pentru îndepărtarea elementelor instabile ale unui acoperiş.

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil pe DN1 în localitatea Comarnic (PH), pe DN64 în dreptul localităţilor Orleşti şi Ioneşti (VL), pe DJ702A în localitatea Potocelu (DB), pe DN12 în localitatea Tuşnad(HR) şi a unui panou publicitar în Deva (HD).

Joi dimineaţă se acţionează în localităţile afectate de vremea rea pentru îndepărtarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice şi evaluarea pagubelor produse.

Având în vedere prognozele meteorologilor pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici