Urmărire şi împuşcături în apropiere de Timişoara pentru oprirea unui grup de asiatici şi africani

  • Un egiptean, patru sirieni şi un yemenit au fost prinşi de poliţiştii din Timiş la capătul unei urmăriri auto.
  • Maşina era condusă de un bărbat cu dublă cetăţenie română şi moldovenească.
  • Poliţiştii au folosit pistolul pentru a-i opri pe fugari.
365 afișări
Imaginea articolului Urmărire şi împuşcături în apropiere de Timişoara pentru oprirea unui grup de asiatici şi africani

Potrivit IPJ Timiş, în noaptea de sâmbătă spre duminică „în nodul rutier de la km. 503, calea 2, poliţiştii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanţa de 18 km, între localităţile Giarmata-Remetea, până la intrarea în municipiul Timişoara”.

În timpul urmăririi, au fost executate nouă focuri de avertisment în plan vertical. În sensul giratoriu de la aeroportul din Timişoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara şoselei.

Şoferul, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetăţenie şi şase străini au fost imobilizaţi. Trei dintre persoanele din autoturism au reuşit să fugă.

Ulterior cele şapte persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, pentru continuarea cercetărilor.

„În urma cercetărilor, poliţiştii de Frontieră a constatat că cele 6 persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România şi au drept de şedere legală pe teritoriul ţării. De asemenea, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul din Republica Moldova. Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiş a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunţat IPJ Timiş.

Nereguli au fost constatate şi la autoturismul folosit de străini.

„S-a constatat ca autoturismul nu deţine poliţă RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile”, a precizat IPJ Timiş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici