Văcăroiu către medici: Am venit fără emoţii la această operaţie

Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, le-a spus medicilor, imediat ce s-a trezit din anestezie în urma intervenţiei chirurgicale pe cord deschis, că a venit la operaţie fără emoţii, a declarat şeful echipei chirurgicale, medicul Şerban Brădiştenu.

24 afișări
Imaginea articolului Văcăroiu către medici: Am venit fără emoţii la această operaţie

Văcăroiu către medici: Am venit fără emoţii la această operaţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Starea de sănătate a fostului premier este stabilă şi evoluează bine. Pacientul a făcut chiar câţiva paşi prin salon şi a primit vizite din partea familiei.

De asemenea, el a început să mănânce alimente uşoare şi primeşte în continuare tratament specific, a adăugat medicul Brădişteanu.

Nicolae Văcăroiu a fost detubat, în noaptea de joi spre vineri, după ce post-operator a respirat cu ajutorul aparatelor.

În prezent, el este într-un salon la secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

Văcăroiu va petrece sfârşitul săptămânii la reanimare, iar luni, dacă nu apar probleme, va începe recuperarea medicală, ceea ce presupune exerciţii de gimnastică medicală, printre care mersul pe bicicletă medicală, a spus şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Preşedintele Curţii de Conturi va mai sta în spital până la mijlocul săptămânii viitoare. Dacă situaţia evoluează favorabil, pacientul şi-ar putea petrece sărbătorile de Paşte acasă, urmând să revină la control, a mai adăugat medicul.

Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a fost internat, miercuri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având diagnosticul cardiopatie cronică, adică mai multe artere coronare care şerpuiesc pe suprafaţa inimii erau îngustate din cauza colesterolului şi, astfel, sângele nu iriga corespunzator muşchiul cordului.

Joi, Văcăroiu a fost operat de o echipă coordonată de şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară, medicul Şerban Brădişteanu, pe durata intervenţiei, care a durat şapte ore, nefiind semnalate incidente intraoperatorii.

Medicii i-au făcut mai multe bypass-uri, iar în urma operaţiei va fi îmbunătăţită alimentarea inimii cu sânge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici