Vaccinarea contra SARS-CoV-2 a început în mai multe spitale din România. Medic: „Severitatea cazurilor m-a convins”

  • Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a început, luni, în mai multe spitale din ţară.
  • Cei dintâi vaccinaţi au fost medicii care au tratat primele cazuri de COVID-19.
  • La Arad s-a vaccinat un pneumolog, la Buzău un infecţionist, dar şi primul medic infectat cu noul virus.
1262 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea contra SARS-CoV-2 a început în mai multe spitale din România. Medic: „Severitatea cazurilor m-a convins”

FOTO: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

Administrarea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2 a început, luni, la personalul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Primul medic vaccinat a fost doctorul Dana Olar, medic şef Secţie Pneumologie, fiind unul dintre medicii care tratează pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 încă de la începutul pandemiei.

„Sunt foarte fericită astăzi (luni – n.r.) pentru că am aşteptat această zi de zece luni, din luna martie, de când am început să tratăm pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Chiar dacă respectăm toate măsurile de prevenţie – dezinfectarea şi spălarea mâinilor cât mai des, purtăm măşti, distanţarea socială..., din păcate constatăm că virusul continuă să se propage. Eu cred că singura măsură logică şi eficientă o reprezintă vaccinarea, imunizarea. Eu vă doresc sănătate şi responsabilitate – responsabilitate faţă de dumneavoastră şi faţă de cei din jurul dumneavoastră”, a declarat dr. Dana Olar, medic şef Secţie Pneumologie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

La nivelul spitalului s-au amenajat patru puncte de vaccinare – în clădirea din Strada Stephan Ludwig Roth (Grădişte), în sediul central al instituţiei – strada Andrenyi Karoly, la fostul Spital Municipal – Piaţa Mihai Viteazu şi pe Bulevardul Revoluţiei, la Policlinica Dacia.

„Am preluat de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad 41 de flacoane de vaccin, iar în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) vor fi vaccinaţi 203 angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Vaccinarea a început luni dimineaţă şi la Spitalul Orăşenesc Ineu. Primii vaccinaţi au fost managerul spitalului Monica Mang şi medicul Mihai Dudea, coordonatorul centrului de vaccinare. Ei spun că vaccinul este sigur şi că reprezintă modalitatea de a ajunge la o viaţa normală.

„Decizia de vaccinare a fost a mea personală, trebuie fiecare dintre noi să fim responsabili, să cântărim cu atenţie beneficiile şi riscurile şi să decidem în consecinţă. Trebuie să înţelegem că prin acest proces organismul creează anticorpi contra virusului şi este o şansă extraordinară de a nu permite îmbolnăvirea. Sfatul meu pentru populaţie este ca fiecare să se informeze corect, din surse sigure şi să ia cea mai bună decizie”, scrie în mesajul managerului spitalului din Ineu.

Şi la Brăila au fost repartizate aproape 1.000 de doze de vaccin. Acestea sunt distribuite la principalele spitale din judeţ, iar vaccinarea va începe la ora 12.00.

„Pentru această fază a procesului de vaccinare au fost solicitate 975 doze care au sosit în această dimineaţă, la Direcţia de Sănătate Publică Brăila, cu un transport special, de la Spitalul Militar de Urgenţă Alexandru Gafencu Constanţa, stabilit ca centru zonal. De la DSP Brăila dozele de vaccin vor fi distribuite centrelor de vaccinare, cu respectarea tuturor măsurilor privind condiţiile de transport, cu sprijinul echipajelor de poliţie şi jandarmerie. Cele patru centre stabilite pentru această etapă sunt Spitalul de Urgenţă Judeţean, Spitalul de Psihiatrie Sfântul Pantelimon, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Făurei”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea al judeţului Brăila.

Campania de vaccinare anti-Covid a început luni la Buzău. Prima persoană vaccinată a fost Bogdan Micu, medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cel care a îngrijit de la debutul pandemiei sute de bolnavi de Covid-19.

„Severitatea cazurilor pe care le-am văzut în Secţia de Boli Infecţioase atât la persoane cu comorbidităţi şi în vârstă, dar mai ales la cei fără comorbidităţi, la persoane tinere, m-a convins să mă vaccinez. Fiecare caz te afectează. Recomandarea mea fermă este pentru vaccinare atât pentru cadrele medicale, cât şi pentru populaţie în general”, a declarat Bogdan Micu.

Cel de-al doilea cadru medical vaccinat a fost Iulian Coliof, primul medic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău care s-a infectat cu SARS CoV-2.

În noaptea de duminică spre luni, în judeţul Buzău au ajuns 975 de doze de vaccin anti-Covid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici