Vaccinurile te protejează de varianta Delta

  • Varianta Delta este cu 60% mai transmisibilă decât varianta britanică (Alfa)
  • Varianta Delta este prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări
  • Vaccinurile din Europa sunt eficiente împotriva variantei Delta
980 afișări
Imaginea articolului Vaccinurile te protejează de varianta Delta

Vaccinurile te protejează de varianta Delta

Toate vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană sunt eficiente împotriva variantei Delta, anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului.

Un studiu realizat recent în Marea Britanie arată că vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca au o eficacitate de aproximativ 90% împotriva variantei Delta.

Cât despre Moderna, el prezintă o rată de eficacitate de 95% în prevenirea formelor moderate şi grave de coronavirus. Marco Cavaleri, şeful strategiei de vaccinare din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului, spune că două doze de vaccin Pfizer, Moderna şi AstraZeneca te protejează în totalitate de noua tulpină Delta.

Însă, în ceea ce priveşte Johnson and Johnson, acest vaccin ar putea avea nevoie de un rapel cu Pfizer sau Moderna pentru a face faţă variantei Delta.

Cât de periculoasă este această tulpină? Până acum nu s-a dovedit a fi mai agresivă, însă ea se trasmite mai repede decât celelalte. Cazurile de infectări s-au dublat în ultima săptămână în Europa, iar acum această variantă se regăseşte în 23 de state ale Uniunii Europene. Mai mult, autorităţile medicale europene spun că un singur caz de infectare generează alte şapte cazuri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici