Vadim Tudor va fi cercetat în continuare şi pentru ultraj

Procurorii Parchetului instanţei supreme îl cercetează pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor în continuare pentru ultraj, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale, care contrazic afirmaţiile europarlamentarului potrivit cărora infracţiunea de ultraj nu i se mai impută.

47 afișări
Imaginea articolului Vadim Tudor va fi cercetat în continuare şi pentru ultraj

Vadim Tudor va fi cercetat în continuare şi pentru ultraj (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor este în continuare cercetat pentru ultraj, în urma atitudinii avute faţă de poliţişti cu ocazia evacuării sediului partidului său, în 4 ianuarie. În plus, preşedintele PRM este acuzat de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, faptă ce include ultrajul la adresa executorului judecătoresc, precum şi de tulburare a liniştii publice", au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Practica Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a statuat că ultrajul asupra unui executor judecătoresc este absorbită de infracţiunea de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti, au explicat sursele citate.

Astfel, procurorii au decis ca infracţiunea de ultraj faţă de executor ce ar fi fost comisă de Vadim Tudor să fie încadrată la "nerespectarea hotărârii judecătoreşti", însă au extins cercetarea în cazul europarlamentarului pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, pentru faptele vizându-i pe poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului PRM.

Liderul Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a fost chemat, vineri dimineaţă, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în dosarul penal care i-a fost deschis în urma incidentelor al căror protagonist a fost cu ocazia evacuării din sediu a formaţiunii pe care o conduce.

La ieşirea de la întâlnirea cu procurorul, care a durat puţin mai mult de o oră, Vadim Tudor a declarat că nu a dat nicio declaraţie, invocând calitatea sa de europarlamentar şi imunitatea presupusă de această funcţie.

Vadim Tudor şi avocatul acestuia, Mariana Ştefan, au susţinut că procurorii au renunţat la acuzaţia de ultraj formulată la adresa europarlamentarului, aceasta fiind înlocuită cu cea de tulburare a liniştii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici