Vâlcea: "Magazinele de vise", închise pentru cel puţin trei luni

"Magazinele de vise" din judeţul Vâlcea, unde sunt vândute aşa-numitele droguri legale, au fost închise pe o perioadă de cel puţin trei luni, după ce prefectul Petre Ungureanu a cerut efectuarea unor controale la acestea şi a constatat nereguli.

68 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: "Magazinele de vise", închise pentru cel puţin trei luni

Vâlcea: "Magazinele de vise", închise pentru cel puţin trei luni (Imagine: Mediafax Foto)

Ungureanu a emis un ordin, în 20 ianuarie, prin care a desemnat echipe de control a acestor magazine, după care l-a numit pe subprefectul Marius Adrian Burlănescu drept coordonator al acţiunii de control din 23-24 ianuarie, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.

Din echipele de control au făcut parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog Vâlcea, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor, IPJ Vâlcea -Serviciul Investigaţii Fraude, şi Serviciul de Combaterea Criminalităţii Organizate (SCCO), Gărzii Financiare şi Direcţiei de Sănătate Publică.

Inspectorii au constatat că cele cinci "magazine de vise" din Vâlcea aparţin unui număr de trei firme, fiecare din acestea având nereguli.

În urma controlului, poliţiştii au aplicat amenzi de aproape 60.000 de lei, au confiscat marfa şi a dispus suspendarea activităţii magazinelor pe o perioadă de trei luni. Totodată, anchetatorii au observat lipsa sumei totale de aproape 50.000 de lei din gestiune, astfel întocmind o sesizare penală.

În perioada în care au fost controlate magazinele, un tânăr de 16 ani a fost internat în spital, în comă superficială cauzată de inhalarea de substanţe halucinogene, în prezent aflându-se într-o stare generală bună.

Peste trei luni ar putea intra în vigoare legea care incriminează comercializarea plantelor cu efecte euforice şi halucinogene. Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat, în 9 noiembrie 2009, urmând a fi votat şi în Camera Deputaţilor.

Noua legislaţie prevede sancţiunea cu închisoare de la şase luni la trei ani pentru "comercializarea, vânzarea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinaţii de plante cu efect halucinogen sau euforic", conchide sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici