Vâlcea: Un mort şi cinci răniţi, în urma unui accident în lanţ

Traficul rutier pe DN 7 a fost blocat timp de patru ore, duminică noaptea, în judeţul Vâlcea, din cauza unui accident în care au fost implicate un tir, un autocar în care se aflau 40 de turişti, un autoturism şi un microbuz, iar o persoană a murit, iar alte cinci, din autocar, au fost rănite.

46 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Un mort şi cinci răniţi, în urma unui accident în lanţ

Vâlcea: Un mort şi cinci răniţi, în urma unui accident în lanţ (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul a avut loc între localităţile vâlcene Călimăneşti şi Brezoi.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, accidentul a fost provocat de şoferul tir-ului, care, în timp ce se deplasa dinspre Râmnicu Vâlcea spre Sibiu, a intrat cu autovehiculul pe contrasens şi a lovit violent un autocar.

În urma impactului, autocarul, în care se aflau 40 de turişti, a ricoşat spre partea cu perete stâncos a drumului, unde a lovit şi strivit un autoturism Peugeot. Un microbuz, în care nu se aflau însă călători, a fost implicat şi el în accident.

Conform sursei citate, şoferul autoturismului Peugeot şi-a pierdut viaţa, în timp ce conducătorul auto al autocarului şi patru pasageri din acelaşi autovehicul au fost răniţi, fiind transportaţi la spital.

"La faţa locului au sosit de urgenţă poliţiştii, echipajele de descarcerare ale ISU Argeş, ambulanţe SMURD şi salvări ale Seriviciului de Ambulanţă. S-a lucrat aproximativ o oră pentru scoaterea şoferului autoturismului Peugeot, strivit între fiarele maşinii şi decedat pe loc. Şoferul autocarului cu turişti, rănit grav, a fost transportat împreună cu patru turişti din autocar, răniţi uşor, la Spitalul
din Brezoi, iar ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea", a declarat, luni dimineaţă, subinspector Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Din primele cercetări ale poliţiştilor reiese că accidentul a fost provocat de neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic de către şoferul tir-ului, care într-o curbă periculoasă nu a mai putut controla maşina şi a intrat pe contrasens. Şoferului de tir îi va fi întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere.

În urma accidentului, traficul rutier pe DN 7 a fost blocat timp de aproximativ patru ore, în zona kilometrului 203.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici