Valeriu Gheorghiţă: Profilul românului care se vaccinează

  • 16,7 la sută din copiii cu vârste între 12 şi 15 ani şi 40% din elevii şi studenţii cu vârste între 16 şi 19 ani s-au vaccinat.
  • Grupa de vârstă cu cea mai mare rată de vaccinare este 50 - 59 de ani, rata fiind de 56%.
  • Cel mai puţin se vaccinează persoanele peste 80 de ani, spune Valeriu Gheorghiţă.
4264 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Profilul românului care se vaccinează

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a spus că în ceea ce priveşte protecţia faţă de varianta Omicron, administrarea dozei de booster face diferenţa la spitalizare, mai ales la populaţia vulnerabilă care pierde protecţia mai repede după o primă schemă de vaccinare şi de aceea are nevoie de booster, pentru restabilirea protecţiei.

„Rata de vaccinare cu cel puţin o doză este de 47,5 %, iar numărul celor la care ne raportăm ca fiind de eligibili înseamnă 16.900.000 de persoane rezidente în România, iar procentul de vaccinare din populaţia totală a României, de circa 19,3 milioane de locuitori, este de 41,64 %. Dacă ne uităm la rata de vaccinare pe grupe de vârstă, cea mai crescută rată de vaccinare este la grupele de vârstă de la 40 până la 70 de ani, inclusiv unde se situează în jurul unei valori de circa 53 %. Cu diferenţe de între aceste grupe de vârstă, cea mai mare fiind la grupa de vârstă 50 - 59 de ani, unde este de 56 % în momentul de faţă. Rămâne încă o rată de vaccinare redusă, insuficient la populaţia de peste 80 de ani, unde puţin peste un sfert dintre aceştia au primit cel puţin o doză de vaccin, iar din acest punct de vedere readuc aminte importanţa vaccinării cu prima schemă la persoanele vulnerabile, persoanele vârstnice care, prin vârsta în sine au un risc crescut de a face o formă gravă de boală şi de deces, pentru că dacă ne uităm la analiza factorilor de risc asociat deceselor, vârsta de 71 de ani a reprezentat un factor important individual de risc pentru deces”, a spus Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte persoanele tinere, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani, practic, elevi şi studenţi în anul întâi, sunt în prezent 464.000 vaccinaţi cu cel puţin o doză, ceea ce reprezintă 16,7 % la grupa de vârstă 12 - 15 ani şi circa 40 % la grupa de vârstă 16 - 19 ani, potrivit lui Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici