Vama Veche: Şezlongurile şi umbrelele de plastic, înlocuite cu unele din materiale naturale

Toate şezlongurile şi umbrelele de plajă din plastic din Vama Veche vor fi înlocuite treptat, până în 2009, de către obiecte similare din materiale naturale - lemn, stuf, răchită - pentru a se menţine astfel specificul staţiunii.

381 afișări
Imaginea articolului Vama Veche: Şezlongurile şi umbrelele de plastic, înlocuite cu unele din materiale naturale

Vama Veche: Şezlongurile şi umbrelele de plastic, înlocuite cu unele din materiale naturale (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral, ai Asociaţiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural (APCAPBC) şi cei ai Primăriei Limanu, de care aparţine administrativ localitatea Vama Veche, au avut o întâlnire, vineri, cu agenţii economicii care se vor ocupa de starea plajei în acest sezon estival.

Preşedintele Asociaţiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural, Mircea Toma, a declarat, într-o conferinţă de presă, susţinută în Vama Veche, că în urma discuţiilor s-a decis înlocuirea treptată a obiectelor din plastic cu mobilier din materiale naturale.

"Marea revoluţie este că am început despărţirea de plastic. Adică, pe plajă, mobilierul ar urma să fie exclusiv din materiale naturale: lemn, stuf, răchită. Intreprinzătorii din staţiune nu au avut nimic împotriva umbrelelor din stuf, dar au privit cu scepticism propunerea de înlocuire a şezlongurilor din plastic. Aici a fost subiectul principal al discuţiei, cum vor reuşi întreprinzătorii să facă această tranziţie de la plastic la lemn astfel încât să nu piardă foarte mult bani. De aceea, am decis ca sezonul 2008 să fie unul de tranziţie de la plastic la lemn, iar lucrurile să fie schimbate în totalitate din 2009", a declarat Mircea Toma.

La începutul lunii martie, a fost încheiat un protocol de colaborare pentru menţinerea specificului zonei Vama Veche, între Administraţia Naţională Apele Române prin Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Primăria Limanu şi Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-cultural, pentru o perioadă de 2 ani, până la încheierea sezonului estival 2010. Acordul se referă la stabilirea responsabilităţilor, schimbul de informaţii şi colaborarea în vederea luării tuturor măsurilor necesare pentru păstrarea nealterată a specificului zonei şi asigurarea unui climat civilizat turismului din această staţiune.

Plaja Vama Veche are un statut de rezervaţie naturală, iar din acest motiv, ea nu va fi închiriată aşa cum se întâmplă cu celelalte suprafeţe de pe litoral. De asemenea, pe plaja Vama Veche sunt interzise construcţiile de orice fel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici