Varianta finală a subiectelor pentru probele scrise de la bacalaureat va fi anunţată în 11 aprilie

Ministerul Educaţiei va afişa, în 11 aprilie, pe site-ul instituţiei, varianta finală a subiectelor la probele scrise ale examenului de bacalaureat, iar până în 27 aprilie vor fi făcute publice şi subiectele la probele orale, a declarat, pentru MEDIAFAX, consilierul ministerial Mihaela Suciu.

56 afișări
Imaginea articolului Varianta finală a subiectelor pentru probele scrise de la bacalaureat va fi anunţată  în 11 aprilie

Varianta finală a subiectelor pentru probele scrise de la bacalaureat va fi anunţată în 11 aprilie (Imagine: Mediafax Foto)

Subiectele pentru probele scrise de la examenul de bacalaureat din sesiunea 2008 au fost supuse dezbaterii publice timp de o lună, din 1 martie până în 31 martie. În 11 aprilie, formele definitive ale subiectelor vor fi postate pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.

Ulterior,Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) va distribui inspectoratelor şcolare DVD-uri cu subiectele la probele scrise şi cu rezolvările, numai pentru disciplinele matematică, fizică, informatică şi chimie. Inspectoratele şcolare au obligaţia să distribuie aceste DVD-uri în şcoli până la sfârşitul lunii aprilie, a precizat consilierul ministerial.

Conducerea MECT a anunţat şi că a analizat toate sesizările privind gradul ridicat de dificultate al unor subiecte de la matematică, criticate de mai mulţi elevi şi profesori şi de organizaţii nonguvernamentale.

"Înţelegem dorinţa unora dintre elevii care vor susţine proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat 2008 de a fi redus gradul de dificultate al unora dintre itemii din subiectele postate pe site. În acest sens, se vor opera modificări, în cel mai scurt timp, în baza observaţiilor punctuale primite, respectându-se cadrul legal de proiectare a subiectelor, conform programelor şcolare în vigoare şi Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2008'', explica Suciu săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici