Vârsta e doar un număr. Un japonez în vârstă de 83 de ani a traversat singur cel mai mare ocean din lume

  • Kenichi Horie este un aventurier în vârstă de 83 de ani.
  • Nu doar o dată, bărbatul a traversat, cu ambarcaţiunea sa, Oceanul Pacific.
  • De data asta, a stabilit un record, devenind cea mai în vârstă persoană care traversează singur Pacificul.
2955 afișări
Imaginea articolului Vârsta e doar un număr. Un japonez în vârstă de 83 de ani a traversat singur cel mai mare ocean din lume

FOTO Ken Satomi/AP

Kenichi Horie a traversat singur Oceanul Pacific, fără escală, cu ambarcaţiunea sa, Suntory Mermaid III, devenind cea mai în vârstă persoană din lume care are această realizare. 
 
Bărbatul a pornit din San Francisco, California, pe 27 martie şi a ajuns în Peninsula Kii (Japonia) sâmbătă dimineaţa, la ora 2:39, după două luni petrecute pe apele celui mai mare ocean din lume, pe vasul său dotat cu panouri solare.
 
Nu i-a fost uşor, dar a ţinut zilnic legătura cu familia, pe care a sunat-o pentru a nu se îngrijora.
 
Horie are şi un mesaj pentru cei mai puţini îndrăzneţi: „Nu-ţi lăsa visurile să rămână la stadiul acesta. Stabileşte-ţi un obiectiv şi munceste pentru el, dacă vrei o viaţă frumoasă”, conform BBC.
 
Îndrăzneţul navigator consideră că nu trebuie să ne temem de provocări, oricât de dificile ar părea. „Nu credeam că voi vâsli şi la 83 de ani, dar sunt sănătos şi nu am vrut să ratez această oportunitate. Provocările sunt interesante, aşa că voi vrea să continui în acest mod”, mai spune japonezul. 
 
În 1962, la doar 23 de ani, Horie lucra ca vânzător de piese de maşini, dar într-o zi a urcat pe ambarcaţiunea sa - Mermaid (Sirena n.red.) -  şi a traversat Oceanul Pacific pentru prima dată, singur, încălcând astfel legea japoneză de atunci, ce interzicea părăsirea ţării pe mare.
 
„Am avut încredere în mine că voi reuşi - voiam doar să accept provocarea”, a mai spus bărbatul, care recunoaşte că, tânăr fiind, furtunile pe mare îl speriau, mai ales că nu avea GPS sau alte forme de comunicare cu cei dragi lăsaţi acasă, ci doar un radio.
 
Acum, prima sa ambarcaţiune se odihneşte la Muzeul naţional maritim din California. 
 
FOTO Mitsunori Chigita/AP 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici