Vasectomia ar putea deveni reversibilă, cu ajutorul unei telecomenzi

Vasectomia, operaţia chirurgicală de sterilizare masculină, ar putea deveni în curând un proces uşor reversibil datorită unui implant care opreşte fluxul de spermă şi care ar fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi.

27 afișări
Imaginea articolului Vasectomia ar putea deveni reversibilă, cu ajutorul unei telecomenzi

Sursa: images.amazon.com

Dispozitivul de tip valvă, care controlează fluxul de spermă, ar putea fi închis şi deschis cu ajutorul unei telecomenzi, pe acelaşi sistem utilizat pentru încuierea maşinilor, informează dailymail.co.uk.

Bărbaţii care se răzgândesc în privinţa copiilor ar putea, pur şi simplu, să îndrepte telecomanda spre testicule pentru a da drumul fluxului de spermă.

Anual, numai în Marea Britanie, se înregistrează peste 40.000 de operaţii de vasectomie. Aproximativ 2.500 dintre bărbaţii care apelează la această formă de contracepţie se răzgândesc ulterior în privinţa copiilor.

Procedura constă în sigilarea canalelor deferente, care transportă sperma, situate în testicule. Procedura este, în principiu, reversibilă, dar doar 50% dintre cazuri sunt reuşite. Mai multe studii au sugerat că vasectomiile provoacă anomalii ale spermei, reducând drastic şansele de a concepe un copil.

Dispozitivul acţionat prin telecomandă, aflat într-un prim stadiu de dezvoltare, ar putea constitui o alternativă mai plăcută. Este confecţionat din materiale pe bază de silicon, pe care de obicei organismul nu îl respinge, şi astfel riscul de reacţii adverse sau infecţie este scăzut. Dispozitivul are dimensiunea unui bob de orez şi se implantează în cele două canale care transportă sperma cu ajutorul unui ac de seringă. Implantul conţine o mică antenă, pentru a fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi, şi funcţionează pe bază de semnale radio, deci nu are nevoie de baterie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici