Vaslui: 129 de infecţii intraspitaliceşti în 2011, 11 dintre ele la nou-născuţi

Un număr de 129 de infecţii intraspitaliceşti au fost înregistrate anul trecut în cele trei spitale municipale din Vaslui, 11 dintre acestea în rândul nou-născuţilor, principalele cauze ale îmbolnăvirilor fiind nerespectarea normelor de igienă şi intersectarea circuitelor în unităţile medicale.

118 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 129 de infecţii intraspitaliceşti în 2011, 11 dintre ele la nou-născuţi

Vaslui: 129 de infecţii intraspitaliceşti în 2011, 11 dintre ele la nou-născuţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, peste două treimi dintre infecţiile noscocomiale din anul 2011, respectiv 92 de îmbolnăviri, au fost raportate de Spitalul Judeţean de Urgenţă, urmat de Spitalul de Urgenţă Bârlad, cu 27 de cazuri, şi de Spitalul Municipal Huşi, cu 10 îmbolnăviri.

Principalele cauze a numărului mare de îmbolnăviri sunt intersectarea circuitelor din secţiile spitalelor şi nerespectarea normelor de igienă de către personalul medical.

De altfel, jumătate din numărul de infecţii intraspitaliceşti de la SJU Vaslui au fost în secţiile de pediatrie şi neurologie, care se află la acelaşi nivel, accesul unor bolnavi cu probleme neurologice făcându-se prin secţia de pediatrie.

"Este clar că una din principalele probleme ale spitalelor este nerespectarea circuitelor şi, în consecinţă, am dispus măsuri de conformare astfel încât numărul îmbolnăvirilor intraspitaliceşti să scadă pe cât posibil. Tot anul trecut, au fost şi 11 cazuri de infecţii nosocomiale la nou-născuţi, toate la spitalul din Vaslui, însă nu considerăm o cifră alarmantă, având în vedere că îmbolnăvirile au fost sporadice", a declarat, marţi, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit sursei citate, DSP Vaslui nu a dat nicio sancţiune pentru problemele existente în spitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici