Vaslui: 23 de angajaţi de la Vama Albiţa, urmăriţi penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un număr de 23 de persoane - 19 vameşi şi patru poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa - sunt urmărite penal de procurorii DNA, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce au primit bani pentru a face controale formale la colete din şi spre Republica Moldova.

731 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 23 de angajaţi de la Vama Albiţa, urmăriţi penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Vaslui: 23 de angajaţi de la Vama Albiţa, urmăriţi penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă (Imagine: Miviu Chirică/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă transmis marţi seară, DNA precizează că 23 de angajaţi de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa sunt cercetaţi penal, existând indicii potrivit cărora vameşii şi poliţiştii de frontieră pretindeau şi primeau sume cuprinse între 20 de lei şi 50 de euro, pentru a permite persoanelor care transportau colete spre şi dinspre Republica Moldova să treacă frontiera.

Banii au fost încasaţi de cei 19 vameşi şi patru poliţişti de frontieră în perioada mai - octombrie 2013.

În schimbul sumelor pretinse şi primite, susţin anchetatorii, vameşii şi poliţiştii de frontieră făceau controale formale la coletele care erau expediate, prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia.

La ora transmiterii acestei ştiri, cele 23 de persoane sunt audiate de procurori.

"În momentul de faţă, învinuiţilor li se aduc la cunoştinţă acuzaţiile, până în acest moment fiind duşi la audieri 23 de vameşi şi poliţişti de frontieră", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Un număr de 27 de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în Vama Albiţa, traficul rutier fiind blocat în totalitate.

DNA informa că percheziţiile vizează o cauză penală complexă, instrumentată în comun de Parchetul Naţional Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova privind comiterea unor infracţiuni de corupţie referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici