Vaslui: 60 de localităţi, fără energie electrică din cauza vântului

Un număr de 60 de localităţi din judeţul Vaslui sunt nealimentate cu energie electrică, în totalitate sau parţial, din cauza vântului puternic din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, echipele E.ON Moldova intervenind în teren pentru remedierea defecţiunilor.

208 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 60 de localităţi, fără energie electrică din cauza vântului

Vaslui: 60 de localităţi, fără energie electrică din cauza vântului (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Comandamentului Operaţional Judeţean Vaslui constituit ca urmare a codului portocaliu instituit în judeţ, zece comune vasluiene sunt afectate, sâmbătă, mii de locuinţe rămânând fără energie electrică din cauza vântului puternic. În total, 60 de localităţi sunt nealimentate parţial sau în totalitate cu energie electrică, echipele E.ON Moldova intervenind în teren pentru remedierea defecţiunilor.

"Conform celor comunicate de reprezentanţii E.ON Modova, în judeţul Vaslui sunt 60 de localităţi cu probleme, în care există posturi de transformare nealimentate cu energie electrică din cauza defecţiunilor apărute în reţeaua de distribuţie. Nu se ştie exact când vor fi realimentaţi toţi consumatorii rămaşi fără curent, echipele de intervenţie ale furnizorului de energie electrică fiind în teren pentru remedierea defecţiunilor", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional Judeţean Vaslui, Mihaela Ştraub.

Conform sursei citate, în judeţul Vaslui nu există drumuri blocate.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional Judeţean a precizat că ambulanţa rămasă blocată într-un şanţ din cauza poleiului a fost scoasă de echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, cei trei copii care se aflau în autosanitară fiind transportaţi în condiţii de siguranţă la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, pentru dializă.

Sâmbătă dmineaţă, ambulanţa în care se aflau cei trei copii din judeţul Vaslui care erau transportaţi pentru dializă la un spital din Iaşi a derapat din cauza poleiului şi a ajuns într-un şanţ de pe marginea unui drum judeţean din localitatea Scânteia, situată la graniţa dintre judeţele Iaşi şi Vaslui.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici