Vaslui: 9 persoane, între care şi un poliţist de frontieră, reţinute pentru contrabandă cu ţigări

Nouă persoane, între care şi un poliţist de frontieră din Vaslui, au fost reţinute, joi dimineaţă, de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări, în urma percheziţiilor făcute miercuri în municipul Huşi şi în judeţul Iaşi pentru destructurarea unei grupări de contrabandişti de ţigări.

56 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 9 persoane, între care şi un poliţist de frontieră, reţinute pentru contrabandă cu ţigări

Vaslui: 9 persoane, între care şi un poliţist de frontieră, reţinute pentru contrabandă cu ţigări (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Biroului Teritorial Vaslui al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au emis mandate de reţinere pentru 24 de ore pe numele a nouă din cele 40 de persoane ridicate de forţele de ordine, miercuri dimineaţă, în urma a 37 de descinderi făcute în municipiul Huşi şi comunele limitrofe.

Printre persoanele reţinute se află şi Dan Florin Iancu, care lucrează din 2003 în cadrul Inpectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

"Cele nouă persoane reţinute de procurorii DIICOT urmează să fie prezentate astăzi (joi - n.r.) în faţa magistraţilor Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. În acest caz sunt continuate cercetările sub acuzaţia de contrabandă şi constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni", a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Potrivit sursei citate, persoanele implicate în acest caz făceau parte dintr-o reţea bine organizată, care achiziţiona ţigările din Republica Moldova şi le comercializa apoi în municipiul Huşi şi în comunele limitrofe. Ţigările erau introduse ilegal în România prin Vama Albiţa, cu complicitatea poliţistului de fontieră reţinut şi el în acest caz.

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri dimineaţă, 37 de percheziţii domiciliare în municipul Huşi şi în judeţul Iaşi, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări.

Din grupul infracţional organizat fac parte şi doi subofiţeri din cadrul IJPF Vaslui şi IJPF Iaşi.

Anchetatorii au stabilit că, în repetate rânduri, membrii grupării infracţionale au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, importante cantităţi de ţigări, prin zona de frontieră unde îşi desfăşurau activitatea cei doi lucrători de poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici