Verificări în căminele studenţeşti din Arad, fiind vizaţi cursanţii străini cu acte expirate

Autorităţile au început o serie de verificări în căminele studenţeşti din Arad, fiind vizaţi cei aproape 500 de străini din ţări din afara Uniunii Europene care urmează cursuri universitare, pentru că mulţi dintre aceştia au permisele de şedere în România expirate.

91 afișări
Imaginea articolului Verificări în căminele studenţeşti din Arad, fiind vizaţi cursanţii străini cu acte expirate

Verificări în căminele studenţeşti din Arad, fiind vizaţi cursanţii străini cu acte expirate (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

Poliţiştii şi angajaţii Serviciului pentru Imigrări Arad au început, în noaptea de marţi spre miercuri, o serie de acţiuni de control în căminele studenţeşti, fiind verificaţi studenţii străini aflaţi în municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Ovidiu Liber, în cadrul primei acţiuni au fost prinşi doi studenţi marocani care aveau permisele de şedere în România expirate.

Cei doi marocani au primit câte o amendă de 400 de lei şi vor trebui să intre în legalitate.

"Acţiunile de acest fel sunt la început şi vor continua, având în vedere că în Arad se află foarte mulţi studenţi străini, care, conform legislaţiei în vigoare, au nevoie de permise de şedere în ţara noastră, eliberate de Serviciul Român de Imigrări", a declarat Ovidiu Liber.

Reprezentanţii Serviciului pentru Imigrări Arad au precizat că în judeţ există aproximativ 1.400 de studenţi străini, aproape 500 fiind din ţări din afara Uniunii Europene, în special din Asia şi Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici