Veste bună pentru pacienţii asimptomatici. Anunţul făcut de Nelu Tătaru: va semna chiar astăzi un ordin de ministru

  • Nelu Tătaru a anunţat că va semna marţi, 23 iunie, un ordin de ministru conform căruia pacienţii asimptomatici pot merge în izolare la domiciliu
  • Până acum, pacienţii asimptomatici erau ţinuţi sub observaţie în spitale pentru o perioadă de 14 zile
27119 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru pacienţii asimptomatici. Anunţul făcut de Nelu Tătaru: va semna chiar astăzi un ordin de ministru
Una dintre deciziile care au creat multă vâlvă în societatea românească a fost aceea care obliga ca şi pacienţii asimptomatici să fie internaţi. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că va modifica această regulă.
 
Nelu Tătaru a anunţat că va semna marţi, 23 iunie, un ordin de ministru conform căruia pacienţii asimptomatici pot merge în izolare la domiciliu, dar doar după 10 zile de spitalizare.
 
Ministrul Sănătăţii a prezentat şi logica din spatele deciziei: simptomele pot să apară chiar şi în a cincea zi, motiv pentru care pacienţii trebuie ţinuţi sub observaţie de personalul medical specializat.
 
”La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a declarat Nelu Tătaru pentru RealitateaPlus.
 
Până acum, pacienţii asimptomatici erau ţinuţi sub observaţie în spitale pentru o perioadă de 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici