Vezi aici cum îţi recuperezi banii daţi pe RCA sau CASCO dacă vinzi maşina

Proprietarii de automobile posesori de asigurare de răspundere obligatorie auto (RCA) care nu au fost implicaţi în accidente şi care îşi vând maşinile îşi pot recupera sumele de bani aferente perioadei rămase până la expirarea poliţei. Aceeaşi posibilitate există şi pentru posesorii de asigurări Casco, informează cotidianul Gândul.

50 afișări
Imaginea articolului Vezi aici cum îţi recuperezi banii daţi pe RCA sau CASCO dacă vinzi maşina

Vezi aici cum îţi recuperezi banii daţi pe RCA sau CASCO dacă vinzi maşina (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Cu toate acestea, puţini români au apelat la această variantă, din lipsă de informaţii. Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) referitoare la poliţele RCA sunt însă clare. "Persoana care vinde un vehicul are dreptul să primească înapoi de la asigurătorul RCA partea din prima plătită, aferentă perioadei rămase până la expirarea valabilităţii asigurării, dacă nu a produs prejudicii pe perioada derulării contractului.

Citeşte mai multe pe ww.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici